Tüm öğrencilere geri ödemesiz 1611 lira para yardımı veriliyor! İşte öğrenci yardım parası başvuru

İlkokuldan başlayarak ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine kadar herkese 1611 lira para yardımı yapılıyor. Sosyal devlet anlayışı bünyesinde tüm öğrencilere 1611 lira yardım parası veriliyor. İşte, SED öğrenci yardım parası başvuru formu…

Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde ilkokuldan ortaokula, liseden üniversiteye kadar tüm öğrencilere 1611 lira para yardımı gerçekleştiriliyor. Sadece eğitim anlamında değil yardımlar devlet ve belediyeler bünyesinde yakıt, barınma, gıda gibi temel ihtiyaçlarda da gün yüzüne çıkıyor.

Tüm öğrencilere verilen 1611 lira yardım parası için dar gelirli aileler tüm şartlarını zorluyor. Yaşanan ekonomik kriz baz alındığında bu dönem içerisinde az da olsa ihtiyaç sahibi ailelerin yükü azaltılıyor. Sosyal destek projesi kapsamında yardım parası alabilmek için Kaymakamlıklara bağlı olan SYDV şubelerine başvuruda bulunulması gerekiyor.

Devlet tarafından öğrencilere verilen yardım paraları bazı durumlara göre değişkenlik gösterebiliyor. Bakan Yanık tarafından son yapılan açıklama çerçevesinde, SED ile ihtiyaç sahibi aileler, çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılamak adına bazen zorluklar yaşayabildiğinden öğrencilere yardım parası büyük önem arz ediyor.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödenen SED miktarları son olarak 1259 liradan 1611 liraya kadar yükseltilmişti.

Öğrencilere 1611 TL Yardım Başvurusu

İlkokuldan başlayarak ortaokul, lise ve üniversiteye kadar eğitim gören öğrencilere aylık 1611 lira para yardımı yapılacak. SED başvurusu için tüm işlemler E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine de şahsen veya dilekçeyle de başvuru yapılabilmektedir.

Devlet tarafından verilen eğitim yardımlarına ek olarak ise her lise ve üniversite öğrencisi için aylık 1611.12 TL. ve ortaöğretim öğrencisi için aylık 1259 TL, ilkokul öğrencisine ise aylık 1181,23 lira yardım parası verilecektir.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber