TÜGİAD’tan Çeşme’de ekonomi sohbetleri!

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) her yıl ülke gündeminin başlıklarını masaya yatırdığı geleneksel Çeşme toplantılarının sonuncusunu hafta sonu gerçekleştirdi.

Ekonomide bazı sıkıntıların yaşandığı dönemde iş insanlarına risklerinin iyi yönetmelerinin çağrısının yapıldığı toplantıda, hukuk ve eğitim reformu ile üretimi esas alan, sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak yapısal reformların hayata geçirilmesinin bir zorunluluk olduğuna dikkat çekildi.

Çeşme Nowness Hotel’de yapılan toplantıya; TÜGİAD Başkanı Anıl Şohoğlu, Ekonomist Murat Sağman, Gazeteci Metehan Demir, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Ekonomisti Burcu Ünüvar ile TÜGİAD üyeleri katıldı.

 Açılışta konuşan Başkan Anıl Şohoğlu, TÜGİAD’ın günden güne artan üye sayısı ve iş dünyasında gelişen işbirliktelikleri ile büyümeye devam ettiğini söyledi.

 RİSKLERİNİZİ YÖNETİN

Ekonomist Murat Sağman ise ekonomide yaşanan sıkıntıların aşılması konusunda her alanda tedbirler alınmaya çalışıldığına işaret ederek, bu süreçte iş insanlarının da risklerini iyi yönetmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’de iş insanlarının krizle karşılaştıklarında ülkedeki krizi yönetmek için çaba harcadıklarını ancak öncelikle kendi risklerini belirleyerek bunları yönetmeyi başarmaları halinde krizlerin üstesinden gelebileceklerini vurguladı. Türkiye ekonomisinin kaynak ihtiyacı olduğunu, bunun da bir şekilde karşılanması gerektiğinin altını çizen Sağman, bununla birlikte yıllardır dillerden düşmeyen yapısal reformlarında artık zaman geçirilmeden hayata geçirilmesinden başka şansın olmadığını anlattı. Sağman Türklerin yurtdışında 200 milyar dolar, yastık altında da 200 milyar dolarının olduğunun belirtildiğine dikkat çekerek, bu kaynakların sisteme girmesiyle de Türkiye’nin borç sorunun kalmayacağını, bunun için de güven ortamımın oluşturulmasının zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Ekonomist Burcu Ünüvar ise Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme ve kalkınmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, bunun için kaynakları verimli kullanması her alanda katma değerli üretime odaklanması gerektiğini vurguladı. Öngörülebilirliğin çok önemli olduğuna işaret eden Ünüvar, “enflasyonu düşürmemiz gerekiyor. Yatırım ortamının oluşturulması gerekiyor. Büyüme ve kalkınma Türkiye için lüks değil ihtiyaç” diye konuştu. Gazeteci Metehan Demir de Türkiye’de gündemin hızlı değiştiğini bu nedenle de bu dinamizmde uyuşukluğa, hataya, birbirimizle kavgaya ve bıkkınlığa yer olmadığını söyledi.

Merkez Bankası nisan ayı faiz kararını açıkladı Diş ağrısı neden olur? Diş ağrısı nasıl geçer? Galatasaray Adana deplasmanına rekor için çıkıyor
Sonraki Haber