TSK'ya 'kimyasal silah' iftirası! AK Parti'den sert tepki!

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kimyasal silah iftirası atanlara AK Parti'den sert tepki geldi. Parti sözcüsü Ömer Çelik, "Alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır. PKK'nın cinayetlerini övenler, kirli odakların temsilciliğini yaparak TSK'ya saldırıyorlar." ifadelerini kullandı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü PKK'nın kanalında katıldığı canlı yayında, Türk Silahlı Kuvvetlerini 'kimyasal silah' kullanmakla suçladı.

"TOKSİK GAZLARDAN BİRİ KULLANILMIŞ"

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyonda öldürülen 17 teröristi aklamaya çalışan Fincancı, teröristlerin cesetlerini incelediğini söyleyerek, "Daha önce de incelemiştim. Sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda." ifadelerini kullandı.

CHP'nin en büyük destekçisi olduğu Fincancı, Türkiye'nin derin bir soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini de söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne "Kimsayasal silah kullanıyorlar" iftirası atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi.

"ALÇAK BİR İFTİRA ŞEBEKESİNİN PARÇASI"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle;

Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar, alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır.

Bunlar terör örgütünün cinayetlerini masum göstermeye çalışan odaklardır. PKK’nın cinayetlerini övenler, kirli odakların temsilciliğini yaparak TSK’ya saldırıyorlar.

Kahraman TSK terörle mücadelesini en yüksek hukuki ilkelere ve standartlara bağlı şekilde yürütmektedir. TSK’nın, cinayet şebekesi terör örgütlerine karşı verdiği mücadele dünyanın en haklı, en şeffaf ve en onurlu mücadelesidir.

 

BAYKAR'dan çalışanlarına büyük jest EuroLeague yönetimi kararını verdi, Fenerbahçe'ye faturayı kesti! Son anket ortaya çıktı! Özgür Özel'e şok!
Sonraki Haber