Trump'ın vaadi ülkeyi karıştırdı!

Washington Post, ABD Başkanı Donald Trump'ın özel bir sohbet sırasında yabancı bir lidere bulunduğu vaadin, istihbarat servislerini rahatsız ettiğini iddia etti. Habere göre, olay, istihbarat genel müfettişine ihbar edildi.

İki yıl önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u Beyaz Saray'da ağırlarken DEAŞ'a karşı operasyonlara dair gizli bilgiler paylaşarak ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'le gayriresmi bire bir görüşme yaparak istihbarat çevrelerini rahatsız ettiği haberlerine konu olmuş ABD Başkanı Donald Trump'la ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Bu kez The Washington Post, Trump'ın özel bir sohbet sırasında yabancı bir lidere bulunduğu bir vaadin ABD istihbarat servislerinden bir yetkiliyi çok rahatsız ettiğini yazdı. Habere göre istihbarat yetkilisi o kadar rahatsız oldu ki istihbarat servislerini denetleyen genel müfettişe ABD Başkanı hakkında resmen ihbarda bulundu.

İki eski ABD'li yetkiliye dayandırılan haberde yabancı liderin kimliği ve Trump'ın ne vaat ettiği yer almadı.

Genel müfettişin ihbarı 'güvenilir ve acil endişe nedeni' olarak nitelendiği aktarıldı.

Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin İstihbarat Komisyonu, Trump'ın Ulusal İstihbarat Direktör Vekili atadığı Joseph Maguire'a ihbarı bildirmesi için salı gününe dek mühlet verdi.

Ama resmi talebe rağmen, Maguire, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff'e ihbarla ilgili bildirim yapmayı reddetti.

CNN de Trump'ın ihbar konusu olan vaadinin Ulusal İstihbarat Direktörlüğü ile Kongre arasında büyüyen bir sürtüşmeye neden olduğuna dikkat çekti.

Habere göre İstihbarat Komisyonu Başkanı, Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'ne yazdığı mektupta şöyle dedi:

"Öğrendiklerimden anladığım kadarıyla ciddi boyutta görevi kötüye kullanma sözkonusudur ve ABD Başkanı ve/ya Beyaz Saray ya da yönetimin diğer üst düzey yetkilileri buna müdahil olmuştur"

Böylece ilk kez Trump'ın doğrudan ihbar konusu olduğunun duyurulduğu belirtildi.

Maguire ise ihbarı 'acil endişe nedeni' olarak nitelemeyi reddetti.

İki taraf arasındaki tartışma ve pazarlıkların ardından Schiff, Maguire'ın 26 Eylül'de gelip Komisyon'a ifade vereceğini açıkladı.

Survivor'da Bil Bakalım ve Anlat Bakalım oyununu kim kazanacak? 26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! İstanbul geneli uygulama yapıldı!
Sonraki Haber