Trump'a 8 gramlık antikor kokteyli

Koronavirüse yakalanan ve Walter Reed askeri hastanesinde tedavi gören ABD Başkanı Donald Trump, hastalığı hafif semptomlarla geçiriyor. Tedavi sürecinin iyi gittiğini açıklayan Trump’a Renegeron tarafından geliştirilen 8 gramlık antikor kokteyliyle deneysel tedaviye başlandı.

Başkanlık helikopteri Marine One ile önceki gün Maryland’daki Walter Reed askeri hastanesine götürülen Başkan Donald Trump’a (74) hastaneye yatmadan önce, Regeneron tarafından geliştirilen 8 gramlık bir antikor kokteyli uygulandı.

Düzenli olarak D vitamini, çinko, melatonin, aspirin ve mide ilacı famotidin alan Trump’ın oksijen desteğine ihtiyaç duymadığı, ancak Remdesivir antiviral ilaç tedavisine de başlandığı belirtildi.

MESAJ YAYINLADI

Hürriyet'ten Razi Canikligil'in haberine göre: Beyaz Saray’dan ayrılmadan önce Twitter’dan yayınladığı video mesajla kendisine destek verenlere teşekkür eden Trump, “Çok iyi olduğumu düşünüyorum, ama işlerin yoluna girmesini sağlayacağız” dedi. First Lady’nin de iyi olduğunu ve önlem amaçlı olarak Walter Reed Hastanesi’ne gideceğini açıklayan Trump, Beyaz Saray’ın bahçesinden yürüyerek başkanlık helikopteri Marine One’a binerken kendisinin ve çevresindekilerin maske taktığı ve yorgun olduğu görüldü.

HAFİF SEMPTOMLAR

Beyaz Saray doktoru Sean P. Conley, Trump’ın halsiz, ancak moralinin iyi olduğunu belirtti. Açıklamada bir grup uzman tarafından Trump’ın ve First Lady Melania Trump’ın sağlık durumunun sık sık değerlendirmeden geçirilerek, atılması gereken adımlar konusunda tavsiyelerde bulunulacağı kaydedildi. Melania Trump’ın hafif öksürük ve başağrısı semptomları gösterdiği, diğer aile üyelerinin testlerinin ise negatif çıktığı ifade edildi.

YENİ İLAÇ DENENİYOR

Regeneron tedavisinin, enfeksiyon seyrinin erken döneminde uygulandığında vücuttaki virüs seviyesini düşürebileceğini gösterdiği belirtilen açıklamada Trump’ın kısa süre içinde eski sağlığına kavuşmasını beklediklerini ifade edildi. Renegeron’un virüsün dokulara tutunmasını sağlayan taç kısmında yer alan proteinleri hedef aldığı belirtildi. Renegeron geçen hafta 275 kişi üzerinde yapılan deneme sonrasında ikili antikor kokteylinin hafif ya da orta ölçüde semptom gösteren COVID-19 hastalarında virüs seviyesini azalttığını ve bağışıklık sistemini desteklediğini açıklamıştı. Bu ilaç henüz resmi onay almış değil.

OVAL OFİS, ‘71’İNCİ KOĞUŞ’A TAŞINDI

ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık görevlerini bir süre Maryland’daki Walter Reed Tıp Merkezi’ndeki odasından yürüteceği belirtildi. Walter Reed, ABD’nin en büyük askeri hastanesi, 244 hasta yatağı ve 50 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Başkan Donald Trump, yüksek rütbeli askerler ve kabine üyeleri için hazırlanmış altı süitten biri olan başkanlık süitinde kalacak.

71’inci koğuş diye de anılan başkanlık süitinde başkanı destekleyecek özel iletişim ve koruyucu sistemlerin bulunduğu belirtiliyor. Hastanenin geri kalanından ayrı bir bölümde olan süitte hasta yatağının yakınlarında çalışma masası, ayrı bir yemek odası, ziyaretçi kabul odası, laboratuvar bölmesi bulunuyor. Trump’ın hastanede ne kadar kalacağı belli değil, ancak şimdilik başkanlık görevini buradan yürüteceği, nükleer kodların bulunduğu özel çantayı taşıyan askerin yakınlarında olduğu, ayrıca olası bir kriz için askeri komuta merkezinin de hazır olda beklediği aktarılıyor.

ANTİKOR KOKTEYLİ DENEME AŞAMASINDA

 Trump’a verilen Amerikan Renegeron şirketinin geliştirdiği antikor kokteyli henüz deneme aşamasında. Fareler ve COVID-19’u atlatmış kişilerden izole edilen iki ayrı antikordan üretiliyor. ‘REGN-COV2’ diye de adlandırılan antikor ilacı henüz onay almış değil. Ancak hastaneye yatırılacak kadar hasta olmamış kişilerde iyileşme süresini yarı yarıya azalttığı iddia ediliyor. Deneysel çalışmalarda iki hastada istenmeyen yan etki görüldüğü, birinin ciddi olduğu belirtildi. Oxford Üniversitesi’nden Peter Horby, BBC Radyo 4 kanalına ilacın güvenilir olduğunu, altı hafta gibi koruma da sağladığını savundu.

Yoğun bakımda tedavi gören Nuri Alço'dan haber var! Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda yaralı var Ankara'da aranan 1158 kişi yakalandı
Sonraki Haber