TRT yüzlerine vurdu, Fransa hazmedemedi

Tarih boyunca Afrika ülkelerini sömüren Fransa, 1958 yılında bağımsızlığı kazanan ülkelerden 'koloni vergisi' almaya devam ederken, gerçeklerin yüzüne vurulmasından rahatsız oldu. Fransa Dışişleri Bakanlığı TRT World'ün yayınladığı videoyu görünce küplere bindi.

This browser does not support the video element.

TRT World tarafından hazırlanan içerikte, Fransa'nın Afrika'daki sömürgecilik geçmişi ve bunun günümüz üzerindeki etkileri anlatıldı.

Fransa'nın eski kolonilerinde gücünü korumak ve kaynaklarından faydalanmak için çalışmalar yürüttüğü belirtilen videoda, Afrika kıtasındaki bir kısım sorunların Fransız kaynaklı olduğu belirtildi.

TRT WORLD VİDEOSUNU 'TARAFLILIKLA' SUÇLADI

Euronews'te yer alan habere göre; Fransa Dışişleri Bakanlığı ise içeriği "taraflılıkla" suçladı.

FRANSIZ ASKERİ ÜLKELER İSTEDİĞİ İÇİN ORADAYMIŞ!

Fransız ordusunun Afrika'daki varlığı hakkında ise "Neredeyse doğru belirtmişsiniz, Fransız askerleri birçok Afrika ülkesinde bulunuyor. Ancak bunun söz konusu ülke hükümetlerinin talebi doğrultusunda gerçekleştirildiğini söylemeyi unutmuşsunuz" ifadelerini kullandı.

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?