Tron (TRX) nedir? Nasıl alınır?

Kripto paraların piyasa değeri her geçen gün artıyor. Son olarak Tron coin'in hızlı yükslişi vatandaşların dikkatini çekti. Bu çerçevede, Tron (TRX)'un ne olduğu, nasıl alınacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Tron (TRX) nedir? Nasıl satın alınır? Ayrıntılar haberimizde...

Son zamanlarda Bitcoin'de yaşanan rekor değerlenme insanları kripto paraları ilgisini arttırdı. Kimilerine göre kripto paralar balon ve güvenilmez olarak değerlendirilse de yatırımcıların ilgisi karşısında kripto para piyasası artmaya devam ediyor. Son olarak TRX coin hızlı bir yükseliş ile yatırımcısını sevindirdi. TRX Tron coin son 24 saatte en yüksek seviyesine ulaştı. Tron coin 24 saatte yüzde 30'dan fazla değer kazandı. Twitter'da da TT olan TRX Tron coin vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. 

Dünya genelinde kripto para piyasasında dalgalı seyir uzun zamandır devam ediyor. Bir iniş bir çıkış gösteren kripto para piyasasında yatırımcılar gözlerini yeni para birimlerine çevirdi. TRX Tron coin de yatırımcıların radarına girdi. 

TRON (TRX) NEDİR?

 Tron (TRX), Justin Sun tarafından piyasaya çıkarılmıştır ve CEO görevini halen kendisi yapmaktadır. Singapur çıkışlı Tron, merkeziyetsiz bir yapıya sahip kripto para birimidir. Tron Foundation'ın 2017'deki ilk kripto para arzı (ICO) 100 milyar TRX yarattı ve toplam 70 milyon dolar topladı. TRON Protokolü, blockchain teknolojisini merkez alan bir işletim sistemini temsil ediyor. Bu sistemde geliştiriciler, akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar (DApps) yaratabiliyor, özgürce yayınlayabiliyor, veri ve diğer içerikleri depolayabiliyor. TRON, ilk olarak Ethereum tabanlı bir token olarak yaratıldı. Ancak 2018'de kendi ağına geçti. ERC20 TRX tokeni sahipleri, bu tokenleri TRON ağındaki TRX dijital para birimi ile takas etti. Bunun ardından Ethereum tabanlı tokenler yok edildi. Aynı zamanda Torrent'in CEO'su olan Sun, 2020'de de Steem'i satın aldı.

TRON (TRX) NASIL ALINIR?

TRX alım satım işlemi birçok büyük yerli ve yabancı kripto para borsasından yapılabilmektedir. TRX işlemleri Paribu'nun yanı sıra, OKEx gibi yabancı kripto para borsalarından dayapılabilir.

Öğretmeni darp eden veli hakkında karar çıktı Elektrikli Araç Şarj Ağında Yeni Bir İş Birliği Daha Geldi Devlet eski Bakanı Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlanıyor
Sonraki Haber