TOKİ Sosyal Konut Projesinde Taksitler Artacak mı, Sabit mi Kalacak? Dikkat Çeken Detay!

Türkiye'nin 81 ilinde başlatılan TOKİ Sosyal / Ucuz Konut projesinde ödeme planı detayları belli oldu. TOKİ Başvurularında dikkate alınması gereken bir başka detay da taksitlerin sabit mi kalacağı yoksa artacağı mı sorusu oldu. Sözleşmeye göre konut taksitlerinin başlama tarihi de açıklandı. Sosyal konut projesinde ödemeler ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

TOKİ Sosyal Konut projesinde ödemeler ve taksit tutarları da açıklandı. Türkiye'nin her ilinde başlatılan TOKİ Ucuz konut projesi daha üçüncü gününden 2 milyonu aşan başvuru aldı. Hak sahibi olabilmek ve İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde ucuz konut sahibi olmak isteyenler 31 Ekim 2022 günü başvuruları bitecek TOKİ Ucuz Konut Projesinde başvuruyor.

TOKİ Peşinatı proje kapsamında yüzde 10 olacak. 240 aya kadar vade süresi sunan TOKİ sosyal konut projesi 2+1 konutlar aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar ise 3 bin 780 kliradan başlayan taksitlerle ödeme yapılabilecek.

TAKSİTLER SABİT Mİ KALACAK, ARTACAK MI?

Sözleşme imzalandıktan sonra başlayacak olan taksitler teslimden 1 yıl önce başlıyor. Sözleşme ise inşaat bitimine yakın imzalnıyor.

Aylık taksitler o yıl bir önceki 6 aylık dönemine ait memur maaş artış oranı dikkat alınarak artırılacak. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

TOKİ ARSA BAŞVURULARI DA YAKINDA BAŞLIYOR!

Öte yandan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından açıklamada Arsa başvurlarının başlayacağı tarih de duyuruldu. Ucuz arsa başvurları 10 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomatik temas En düşük emekli maaşında iki yeni formül Antalyaspor'da flaş ayrılık: Zymer Bytyqi sözleşmesini feshetti
Sonraki Haber