TOKİ kuraları hız kazandı! 62 bin hak sahibi belli oldu! TOKİ taksitleri ne kadar?

7 Kasım tarihinde başlamış olan TOKİ kura çekimi süreci hızla ilerlemeye devam ederken taksit ödemelerinin nasıl ve ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. İşte TOKİ kuraları ve ödeme süreci…

Yükselen enflasyondan etkilenerek rekor seviyelere ulaşan hammadde fiyatları, 2021 yılının son çeyreğinden bu yana konut fiyatlarına da yüksek oranlarda zamların yapılmasına sebep oldu. Ek olarak özellikle büyükşehirlerde bulunan bazı kötü niyetli ev sahiplerinin ekonominin olumsuz durumunu fırsat bilerek konut fiyatlarını daha da yükseltmeleri, piyasada son yılların en büyük durgunluğunun yaşanmasına yol açtı. Bu durum özellikle dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayallerinin suya düşmesine sebep olurken eylül ayında TOKİ’nin yeni projesi müjdelendi.

TOKİ’nin yeni bir sosyal konut projesine başlayacağının ve ilgili projenin Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı sosyal konut projesi olacağının duyurulmasının ardından 14 Eylül tarihinde konutlar için başvurular kabul edilmeye başlandı. Ekim ayının sonuna kadar devam eden başvuru sürecinin hemen ardından 7 Kasım tarihi itibari ile kura çekimlerine başlandı.

TOKİ kura çekim sürecinde hızla yol almaya devam edilirken hak sahiplerinden TOKİ’nin aylık taksit ödemelerine ilişkin yeni sorular gelmeye başladı. Açıklanan ilk taksit fiyatlarının 2023 yılı itibari ile zamlanıp zamlanmayacağını merak eden tüketiciler için TOKİ konut projesinin ayrıntıları paylaşıldı.

HAK SAHİPLERİ AÇIKLANMAYA BAŞLANDI!

Orta ve dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak olan TOKİ 2022 sosyal konu projesinde kura çekimleri tam gaz devam ediyor. 81 ilde 250 bin konutun inşa edileceği proje kapsamında İstanbul Tuzla, Kayseri, Diyarbakır, Zonguldak ve Konya gibi illerde kura çekimleri tamamlandı. Şimdiye kadar toplamda 30 ilde 62 bin hak sahibi açıklandı.

TOKİ TAKSİT ÖDEMELERİ ARTACAK MI?

2+1 ve 3+1 konutların inşa edilecek olduğu TOKİ projesi kapsamında hak sahiplerinden yüzde 10 oranında peşinat istenecek. 2+1 konutlar için aylık taksit ödemesi 2 bin 280 TL, 3+1 konutlar için ise aylık taksit ödemesi 3 bin 187 TL olacak. Taksitler her yılın ocak ve temmuz ayında açıklanan enflasyon verisi kapsamında idarenin belirlediği oranda zamlanacak.

Güncel akaryakıt fiyatları! 18 Nisan 2024 benzin ne kadar? Emniyet duyurdu! 'Huzur İstanbul' denetiminde 466 kişi yakalandı... 41 ilde 'NARKOÇELİK-12' operasyonu: 268 gözaltı
Sonraki Haber