TOKİ İstanbul Arnavutköy kura çekilişi sonuçları!

TOKİ İstanbul Arnavutköy kura çekilişi canlı izle! TOKİ kura çekilişi ile 100 bin sosyal konut sahiplendirme süreci devam ediyor. Birçok kişi çekilişi canlı izlemek için arama motorlarından araştırmalar yapmayı sürdürüyor. Konya,İzmir, Muğla, Kayser, Aksaray, Sakarya, Ankara Sincan, Bursa, İzmit Kocaeli ve İstanbul Tuzla TOKİ kura çekilişlerinin ardından sıra TOKİ İstanbul Arnavutöky kura çekilişine geldi. İşte, TOKİ İstanbul Arnavutköy kura çekilişi canlı izle! Kura sonuçları 2020!

TOKİ İstanbul Arnavutköy kura çekilişi canlı izle! TOKİ kura çekilişi sonuçları birçok kişi tarafından merakla araştırılmaya devam ediliyor. Çekilişi canlı izlemek isteyenler araştırmalar yapmaya devam ediyor. Satışa sunulan toplam 3 bin 750 adet konut için yapılan toplam başvuru sayısı 137 bin 441 olarak gerçekleşti. TOKİ kura çekilişleri kurumun resmi internet sitesi üzerinden canlı yayımlanacak. İşte, TOKİ İstanbul Arnavutköy kura çekilişi canlı izle! Kura sonuçları 2020! Detaylar haberimizde...

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ FACEBOOK CANLI İZLE

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ YOUTUBE CANLI İZLE

TOKİ ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİLİŞİ KAÇTA BAŞLAYACAK?

Bugün, Arnavutköy projesinde yer alan 2+1 nitelikli 2.625 konut için kura yapılacak.

Saat 10:00'da başlayacak kurayı Twitter, Facebook ve YouTube' de canlı yayında yayılnacaktır.

KURA ÇEKİLİŞİ

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili Şube'lerinden geri alabilecektir.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare'ce belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.

İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.

SÖZLEŞME İMZALANMASI

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Temerküz Şubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Hak sahiplerine konutlar;
Satış fiyatının %10'u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade edilecektir.

Merkez Bankası zorunlu karşılıklara uygulanan faizi arttırdı Gönül Dağı dizisinin setinde iki kadın arasında taciz skandalı! Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında son gelişme!
Sonraki Haber