TMV'den Irak'taki FETÖ okullarında okuyanlara çağrı

Türkiye Maarif Vakfı, (TMV) Irak'ta faaliyet gösteren FETÖ okullarından verilen belge ve diplomaların Türkiye'de geçerli olmadığını hatırlattığı açıklamada, Türkiye'de okumak isteyenlerin TMV veya diğer kurum veya kuruluşların imkanlarına yönelmelerini tavsiye etti.

Yapılan açıklamada, Türkiye Maarif Vakfı'nın (TMV) Türkiye Cumhuriyeti adına, Milli Eğitim Bakanlığı dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip olunan tek kuruluş olduğuna vurgu yapıldı.

Türkiye'de eğitim görmek isteyen öğrencilere pek çok imkanın sunulduğunun belirtildiği açıklamada, Iraklı gençlere kaliteli eğitim vermek için Kerkük, Musul, Basra, Süleymaniye ve Duhok'ta da en kısa sürede okul açılacağı belirtildi.

Hali hazırda Bağdat, Mansur ve Zeyyune'de eğitim veren TMV, FETÖ okullarında okuyanlara da çağrıda bulundu.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Irak Cumhuriyeti'nde faaliyet göstermeye devam eden FETÖ terör örgütü ile iltisaklı okullar tarafından verilen belge ve diplomaların Türkiye'de geçerliliği bulunmadığının hatırlatılmasında fayda görülmektedir. Dolayısıyla FETÖ okullarından mezun olanların Türkiye'deki üniversitelere başvuru yapmaları mümkün değildir. Bu nedenle FETÖ okullarında eğitim gören ve özellikle eğitimlerini Türkiye'de sürdürmek isteyen öğrencilerin, TMV veya diğer kurum veya kuruluşların sunacağı eğitim imkanlarına yönelmeleri önemle tavsiye olunur."

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

İsrail'e bir darbe de oradan geldi Balkanlar’dan Türkiye’ye bu kez döviz yağmuru başladı İliç'te iki ay sonra kahreden haber! Cansız bedenine ulaşıldı
Sonraki Haber