Tiramisu tarifi, nasıl yapılır?

Muhteşem İtalyan lezzeti olan bir pastayla karşınızdayız. Tiramisu hepimizin yakından bildiği kafelerde severek yediğimiz içindeki kahve aromasıyla muhteşem bir lezzet olan bu pastayı evinizde denemek istemez misiniz? Görünüşte çok zor görünen ama pratik şekilde pratik yöntemlerle basit bir şekilde yapabileceğiniz bir pastadır. Biz size bu yazımızla evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir tarif vereceğiz.

Kafelerde ve pastanelerin gözde lezzeti her damak zevkine hitap eden ve kahve tutkunları için apayrı bir yeri olan Tiramisu tarifi, nasıl yapılır? sorusunu bu yazımızda size cevaplayacağız. İşte hazırsanız pratik bir Tiramisu tarifiyle karşınızdayız.

Tiramisu tarifi malzemeleri

Muhteşem İtalyan lezzeti Tiramisu için biz size çok pratik bir tarif verelim dedik. Evde bulanabilecek malzemelerle yapabileceğiniz bir tarif olsun istedik. Şimdi bu pasta için gerekli malzemeler;

  • Kedi dili yerine 1 adet hazır pandispanya keki

Muhallebisi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Mascarpone peyniri yerine 200 gram labne peyniri

Islatmak için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • Bir tatlı kaşığı granül hazır kahve

Üzeri için;

  • Kakao

Mükemmel ve basit bir Tiramisu Tarifi için gerekli malzemeler işte bu kadar. Şimdi yapımına geçebiliriz.

Tiramisu Yapımı

Şimdi malzemelerimiz hazırsa şimdi Tiramisu yapımına geçebiliriz. Evet şimdi bu basit ve pratik pastanın yapım aşamalarına geçelim.

  1. İlk olarak pastamızın muhallebisini yaparak başlayacağız. Muhallebi için gerekli malzemelerimizi yukarda yazmıştık. Derin bir tencereye öncelikle 2.5 bardağı sütü alıyoruz. Sütümüze 3 yemek kaşığı tepeleme şekeri, 3 yemek kaşığı unu, 1 adet yumurtayı ekleyerek çırpmaya başlıyoruz. Kaynayana kadar bu karışımı çırpıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Ilıyan muhallebimize 200 gram labne peynirimizi ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Şimdi muhallebimiz hazır ve ikinci aşamaya geçebiliriz.1 tatlı kaşığı granül kahvemizi yarım su bardağı sıcak suyla karıştırıp çözüyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hazır pandispanya kekimizin yarısının üzerine kahvemizin yarısıyla ıslatıyoruz. Hazırladığımız muhallebinin yarısı döküyoruz. Daha sonra diğer katı üzerine koyuyoruz. Kalan kahveyle ıslatıp kremamızı döküyoruz.
  4. Son olarak pastamızın üzerini kaplayacak şekilde kakaoyu eleyerek süslüyoruz.

Pastamız bu kadar pratik bir şekilde hazırlanıyor. Gerçek bir İtalyan

Tiramisusunu aratmayan bir pasta olduğuna eminiz. Evde hem kolayca yapabiliyor hem de eşsiz bir lezzet yiyorsunuz. Çat kapı gelecek misafir için çok rahatlıkla yapabileceğiniz mükemmel bir lezzet. Öyle İtalyan peynirlerine ihtiyacınız olmayacak. Kolaylıkla yapacak ve canınız her istediğinde üşenmeden yapabileceksiniz. Şimdi hemen denemek isteyeceğiniz bir pasta. Tarif sizden yapması sizden. Şimdiden afiyet olsun.

Tiramisu kalori

Şimdide bu benzersiz İtalyan lezzetinin bize kaç kaloriye mal olacağına. Eğer diyet yapıyorsanız herkesin merak ettiği yediğiniz yiyeceklerin kalorisidir. Özellikle diyetlerde pek pasta olmaz ama biz sizin için bu benzersiz lezzetin kalorisini şimdi öğrenelim. Bir orta porsiyon tiramisunun kalorisi 385 kaloridir. Biraz fazla değil mi? Böyle lezzetli bir pasta çok fazla kalori içerdiği için seçimi size bırakalım ve afiyet olsun diyelim.

İstanbul elektrik kesintisi listesi: 24 Nisan Perşembe! Türkiye'nin Demir Kubbesi olacak! Reyting sonuçları: 24 Nisan Çarşamba!
Sonraki Haber