TikTok'a bir şok daha!

iOS 14 güncelleştirmesi sonrasında TikTok veri hırsızlığı ile gündeme gelmişti. iOS 14 platformu ile birlikte TikTok’un veri saklama işlemi yaptığı ortaya çıktı. Herhangi bir aramada veya kes, kopyala işlemlerinde bile panoya yapıştırılan kelimelerin TikTok tarafından kayıt altına alındığı ortaya çıktı. Bu da kullanıcıların büyük bir şok yaşamasına neden oldu. TikTok konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Firma bugün itibariyle bir şok daha yaşadı, Ülkemizde hakkında soruşturma açıldı.

Hindistan ile Çin arasındaki gerilim büyümeye devam ediyor. Hindistan hükümeti; popüler sosyal medya uygulaması Tik Tok başta olmak üzere Çin menşeili 59 uygulamanın ülkede kullanımının yasaklandığını duyurdu. Hükümet; Çin menşeili uygulamaların Hindistan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne zarar verdiğini aktarırken uygulamaların ülke savunmasına, devlet güvenliğine ve kamu düzenine olumsuz etki ettiği açıklandı.

Hükümet ayrıca Çin'de geliştirilen uygulamaların mobil cihazlar dışındaki cihazlardan da engelleneceğini duyurdu. Listede Tik Tok, WeChat, UC Browser, Kwai, Baidu Map, Clash of Kings, Mi Community, Club Factory, UC News, Weibo, QQ Music ve Mobile Legends gibi Çin menşeili uygulamalar yer almakta.

TİKTOK KONUYLA İLGİLİ OLARAK AÇIKLAMA YAPTI

TikTok'un sahibi Çinli grup ByteDance konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "TikTok, Hindistan yasalarına göre verilerin güvenliğine ve gizliliğine saygı duymaya devam ediyor. Hindistan'daki kullanıcılarımız hakkında Çin hükümeti de dahil olmak üzere hiçbir yabancı hükümetle herhangi bir bilgi paylaşmadık" ifadelerini kullandı. Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Ladakh bölgesinde 15 Haziran'da 20 Hint askerinin ölümüyle sonuçlanan çatışmaya neden olan ve bölgede tansiyonu yükselten süreç, Çin askerlerinin mayıs başında üç noktadan Ladakh bölgesine girmesi, burada çadır ve askeri karakollar kurmasıyla başlamıştı.

İPHONE KULLANICILARI TEDİRGİN OLMUŞ DURUMDA

iPhone kullanıcıları TikTok’u o an kullanmıyor olsalar bile TikTok; konum bilgilerinizden, bağlandığınız kablosuz ağa, cihazınızdaki uygulamalardan, boş alan miktarına kadar daha pek çok detayı da görebiliyor. Bu detayların büyük kısmı Android tarafında da yer almakta. TikTok; kısa videoların paylaşıldığı ve 40 farklı dilde hizmet sunan bir uygulama olarak dikkat çekmekte. Dünyadaki çoğu hükümeti de endişelendiren bir uygulama olan TikTok; ABD hükümetini de endişelendirmekte. ABD hükümeti ve Çinli Huawei arasında yaşanan casusluk tartışmalarını ve sonrasında Huawei’ye uygulanan ambargoyu unutmamakta fayda var.

TÜRKİYE’DE TİKTOK’A SORUŞTURMA AÇILDI!

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), fotoğraf, video paylaşım ve mesajlaşma uygulaması TikTok hakkında son günlerde basın-yayın organlarında yer alan, 'Kişisel verilerin korunmasına yönelik veri güvenliği açığı' haberleri ve ihbarları üzerine harekete geçti. Kurul, TikTok hakkında inceleme başlattı. Kurul daha önce veri ihlalleri sebebiyle Facebook'a toplam 3 milyon 250 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar vermişti. Veri ihlali tespit edilirse TikTok'a para cezası kesilecek.

Korku dolu anlar: Kaldırım bir anda çöktü! Bina boşaltıldı... Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararındaydı!İşte piyasalarda son durum Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi?
Sonraki Haber