THY uçuşları nasıl olacak? İkram olacak mı? Orta koltuk boş mu kalacak? THY Yolculara virüs pasaportu!

THY uçuşları nasıl olacak? THY yurt içi ve yurt dışı uçuşlara hazırlanırken uçuşların nasıl yapılacağına dair de bir dizi önlemler alıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, uçuşlarda alınan virüs önlemlerine dair açıklama yaptı. THY yurt dışı ve yurt içi uçuşlar nasıl olacak, ikram yemek olacak mı soruları yolcuların merak ettiği sorulardan. Ayrıca uçuş sırasında orta koltuk boş mu kalacak sorusunu da yanıtlayan Aycı, gelişmeleri anlattı. THY uçuşlarına dair detaylar haberimizde...

THY uçuşları nasıl olacak? THY uçuşlarına dair aldıkları önlemleri anlatan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, uçuşlar nasıl olacak, ikram olacak mı sorularını yanıtladı. Gazeteci Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtlayan Aycı, THY yurt içi yurt dışı uçuşlarda orta koltuk boş kalacak mı diye soran alçı'ya cevap verid. Peki uçuşlarda ikram olacak mı, orta koltuk boş mu kalacak yolculara maske zorunlu mu olacak? Yolculara virüs pasaportu mu verilecek? İşte yanıtı...

THY UÇUŞLARI NASIL OLACAK?

İlker Aycı THY’nin, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, Ulaştırma Bakanlığı ve Havacılık Dairesi başta olmak üzere birçok bakanlık ve kurum ile koordinasyon içinde bir çalışma yaptığını ve şayet salgın beklendiği gibi kontrol altına alınırsa iç hatlarda 28-29 Mayıs, dış hatların belli destinasyonlarında ise 1-5 Haziran arası uçuşların başlayabileceğini söyledi. Özellikle belirteyim: Henüz kesinleşmiş bir tarih yok. Devlet otoriteleri onay vermeden de olamaz. Onay için rakamlar ve süreç izlenecek. Ancak bahsedilen tarihler için iç hatlar ve dış hatlarda 10-15 kadar noktaya bilet satışları başlamış.

YOLCULARA VİRÜS PASAPORTU VERİLECEK


Birkaç seçenek üzerinde duruluyormuş: Havalimanlarına girişte Covid testi uygulaması gündeme gelebilir. Hastalığı geçirmiş olanlara bir belge verilmesi ve bu virüsü taşımadığına dair bir sağlık karnesi oluşturulması da gündemde. Bu karne uluslararası uçuşlarda pasaport gibi yanımızda taşımamız gereken bir belge olacak. Yurtdışı uçuşların açılması karşılıklı ilerlemesi gereken bir süreç. Uçulacak ülkenin de size hava sahasını açması, bilgi ve riskleri paylaşması gerekiyor. Bunun için ortak çalışmalar sürüyormuş.

THY UÇUŞLARDA ORTA KOLTUK BOŞ MU KALACAK?

Aycı, orta koltuğun boş bırakılması uygulamasına sıcak bakmadıklarını söyledi. Şunları ekledi: Orta koltuk boş da bırakılsa arada 1,5 metre olmuyor Nagehan Hanım, uçakta sosyal mesafe kuralına boş koltukla da uyulamaz. Üstelik orta koltuğun boş kalması demek uçağın ancak yüzde 66’sının satılabilmesi demek. Bunun maliyeti ile baş etmek mümkün değil. Zaten dünyada da buna sıcak bakan havayolu yok denecek kadar az. Böyle bir ek maliyeti yolculara yükleyemeyiz.

THY YOLCULARA MASKE ZORUNLU MU?

Tüm yolcular ve uçuş görevlileri için maske ve göz siperliği zorunlu olacak, görevliler için eldiven şartı da getirilecek.

THY UÇUŞLARDA İKRAM OLACAK MI?

İç hatlarda ikramlar kaldırılıyor, zira maskeyi çıkarmak yasak, nasıl yenip içilsin? Dış hatlarda da kısa mesafelerde ikram olmayacak. Uzun mesafelerdeki ikramlarda ise yemekler hijyen kurallarına göre paketli bir şekilde hazırlanıp virüs kontrollerinden geçirilerek dağıtılacak. İlker Aycı’ya ek maliyetlerle nasıl baş edileceğini, bilet fiyatlarına bu krizin nasıl yansıyacağını, devletin zararı sübvanse edip edemeyeceğini de sordum. Yapılan tüm projeksiyonlarda iyi ihtimalle 3 yıl içinde 2019 rakamlarına gelineceği öngörüsünün yapıldığını söyledi Aycı. “Devlet kredi verebilir, destekler ama sübvanse edemez” diye konuştu. Ve ekledi: “Nagehan Hanım bu süreçte havayolları için ek temizlik ve ekipman masrafları da çıkacak. Bir de tamamen kayıp olan 2-2,5 ayı düşünün.”

Karabağ’dan çekilen Rusya güvenilir müttefik değilmiş Rüzgar Aksoy, Kirli Sepeti dizisine geri dönüyor İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem
Sonraki Haber