Thodex mağdurları intiharın eşiğinde

Kripto para borsası Thodex'te iki gündür işlem yapılamıyor. 391 bin kişinin işlem yaptığı platformun kurucusunun 2 milyar dolarlık kripto parayla yurtdışına kaçtığı belirtildi. Mağdurlar ise sosyal medyada seslerini duyurmaya çalıştı. Kimileri, tüm mal varlığını Thodex'e yatırdığını ve bu durum sonrasında intiharın eşiğinde olduğunu belirten mesajlar yayınladı.

Son günlerde para transferlerinde sorun yaşanan kripto para platformu Thodex'in internet sitesi kapatıldı. Yatırımcıların hesaplarına ulaşımı kesildi.

Sayılarının yaklaşık 391 bin olduğu tahmin edilen mağdurlar ise hem suç duyurusunda bulundu hem de sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalıştı.

"İNTİHARA MEYİLLİYİM MESAJI"

Fatih isimli bir mağdur ise bir yıldır çalışmadığını ve varını yoğunu Thodex'e yatırdığını belirterek, yaşananların psikolojisini bozduğunu ve intihara meyilli olduğunu ifade etti.

Ailesinin bu durumdan haberi olmadığını kaydeden mağdur, " Tek maksadım biraz para kazanıp ailemi rahat ettirmekti. Şu garibana çok mu gördünüz. 24 saattir yemeden içmeden kesildim, durumum hiç iyi değil. Şu an intihara meyilliyim. Psikolojim altüst oldu. Son nefesimi vermek üzereyim. Bir ocağın sönmesine sebep olmak üzeresiniz. Lütfen yardımcı olun yalvarıyorum. Destek ekibinize nasıl ve nereye yazacağım bilmiyorum. 85.000 TL nakitim 1000 Doge vardı." mesajını paylaştı.

BDDK'dan fazladan kredi kartı limiti tanımlayan bankaları uyarı! Feridun Sinirlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Halüsinasyon görüp kendi kendine çatıştı
Sonraki Haber