TFF yeni oluşuma sert çıktı! "Kabul edilemez..."

TFF'den Avrupa Süper Ligi'ne tepki geldi! Kurulması ile gündeme oturan "Avrupa Süper Ligi" oluşum UEFA ve FIFA gibi TFF'den de tepki gördü. TFF resmi sitesinden yaptığı açıklamada "Bu anlamsız teşebbüsü kabul edilemez buluyoruz" ifadelerini kullandı.

TFF'den sert peki! Avrupa Süper Ligi hakkında resmi sitesinden açıklama yapan TFF, yeni oluşumun karşısında durdu.

Avrupa'nın dev kulüpleri tarafından kurulan Avrupa Süper Ligi'ne tepkiler yapıyor. Yeni oluşum ile ilgili "Yeni kurulan Süper Lig'deki oyuncuların FIFA Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda oynaması yasaklanacak." ifadelerini kullanan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'den sonra bir de TFF'den açıklama geldi. Resmi sitesinden yaptığı açıklamada Avrupa Süper Ligi'nin karşısında olduğunu belirten TFF, "Dünya futbolunun geleceğini bütünüyle tehlikeye atacak" ifadelerini de kullandı.

TFF'NİN RESMİ SİTESİNDEN YAPTIĞI AÇIKLAMA

"Avrupa Süper Ligi girişimi asla kabul edilemez" başlığıyla yayımlanan açıklamada,

"Bazı Avrupa kulüpleri tarafından oluşturulduğu ilan edilen Avrupa Süper Ligi projesi ile ilgili gelişmeleri büyük bir endişe ile takip etmekteyiz. Dünya futbolunun geleceğini bütünüyle tehlikeye atacak bu anlamsız teşebbüsü kabul edilemez buluyoruz."

UEFA BAŞKANI ALEKSANDER CEFERİN'E "YANINDAYIZ" MESAJI

"Bu kapsamda, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve Yönetim Kurulu’na inanıyoruz, alacakları kararı sonuna kadar destekliyoruz. Önemli olan, zor zamanlardan geçtiğimiz bu süreçte, bu oyunun geleceği için bireysel değil birlik beraberlik içerisinde hareket etmek ve bu yönde kararlar almaktır. Futbolun geleceği adına, söz konusu oluşumda yer alan kulüpleri, başlattıkları bu ayrılıkçı eylemden bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz. Yalnızca kendi çıkarlarını düşünen bu harekete haklı bir tepki gösteren Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfına sergiledikleri bu duruş için Türk futbolu adına teşekkür ediyoruz."

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber