Terörist Ferhat Abdi Şahin'e 'mavi tik' veren Twitter'dan flaş karar

ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını süresiz olarak askıya alan Twitter'dan dikkat çeken bir başka hamle daha geldi. Terör örgütü PKK elebaşlarından 'Mazlum Kobani' kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in hesabına erişim engeli getirildi.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından Twitter, kullanıcılarını şaşırtan kararlar almaya devam ediyor.

3 Kasım tarihinde yapılan ABD'deki başkanlık seçimlerinin ilk anından itibaren 'hile yapıldığını belirten' ABD Başkanı Donald Trump'ın paylaşımlarını sansürleyen Twitter, son olarak dün gece saatlerinde hesabı tamamen kapattı. 

Bu gelişmeler kamuoyunda büyük tartışmalara yol açarken, ilginç bir gelişme daha yaşandı.

Sosyal medya kullanıcıları Trump'ın hesabının kaldırıldığı ortamda PKK/YPG'li terörist Ferhat Abdi Şahin'e onaylı kullanıcı anlamına gelen 'mavi tik' veren Twitter'a sert tepki gösterdi. 

TERÖRİSTİN HESABINA ERİŞİM ENGELİ

Bu tepkilerin ardından Mazlum Kobani isimli teröristin hesabına sadece Türkiye'den erişim engeli getirildi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt takipçilerine, ''Mazlum Kobani, Mazlum Abdi gibi değişik kod adları kullanan ama gerçek kod adı Şahin Cilo olan teröristin hesabı erişime engellenmiş. Neden olabilir?'' sorusunu yöneltti.

Bozkurt'a gelen cevaplardan bazıları şöyle; ''Trump yasaklı Abdi serbest demememiz için.'', ''Twitter herkesin gönlünü yapmaya çalışıyor olabilir''...

SADECE TÜRKİYE'DEN ENGELLENDİ

Öte yandan yurt dışında yaşayanların teröristin hesabına ulaşabildiği fakat Türkiye'deki kullanıcılara erişim engeli geldiği ortaya çıktı.

Twitter'da Türkiye aleyhinde propaganda yapan bazı FETÖ'cülerin de benzer şekilde hesaplarına ulaşılamıyor.

TERÖRİST MAZLUM KOBANİ (FERHAT ABDİ ŞAHİN) KİMDİR?

1967 yılında Suriye'nin Kobani şehrinde doğdu. İsmine ilişkin birçok farklı iddia bulunuyor. Asıl adının Ferhat Abdi Şahin olduğu bilinen terörist, Mazlum Kobani, Mazlum Abdi ve Şahin Dilo isimlerini de kullanıyor.

23 yaşında PKK'ya katıldığı iddia edilen teröristin çocuk yaşta terörist elebaşı Abdullah Öcalan'la tanıştığı iddia ediliyor. 

ERDOĞAN TESLİM EDİLMESİ İÇİN ABD İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 senesinde yaptığı açıklamada PKK'nın Suriye Kolu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) lideri Mazlum Kobani için "Mazlum kod adlı kırmızı bültenle aranan terörist. Amerika'nın bu adamı bize teslim etmesi lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Bakanlığın ABD ile gerekli yazışmaları yaparak Ferhat Abdi Şahin'i isteyeceğini belirten Erdoğan, Trump'ın Kobani'nin mektubunu kendisine göndermesiyle ilgili ise "Trump'ın kendisine bizzat anlattık. Biz şu anda biz size kırgınız, çünkü bir teröristle böyle bir mektup alışverişinde bulunuyorsunuz ve o mektubu kendi mektubunuza ek yapıp bize gönderiyorsunuz, hiçbir şey diyemedi, 'Zaman zaman biz böyle görüşmeler yapıyoruz.'" demişti.

Naci Görür: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir TBMM Genel Kurulu toplandı; İsrail ile ticaret tartışması Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor!
Sonraki Haber