Temel ihtiyaç desteği kredisi başvuru şartları nelerdir? Başvurular başladı mı?

Temel ihtiyaç desteği kredisi başvuru şartları nelerdir? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsü Türkiye'de de görüldü. Virüsün yayılmasını önlemek adına sağlık tedbirlerini alınmaya devam ediliyor. Kamu bankaları ise koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini en aza indirmek için vatandaşa 'Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi' verecek. Peki, Temel ihtiyaç desteği kredisi başvuru şartları nelerdir? Başvurular başladı mı? Detaylar haberimizde..

Temel ihtiyaç desteği kredisi başvuru şartları nelerdir? Koronavirüs salgınının yayılması ile beraber birçok kişi hayatını kaybetti. Salgın, Türkiye'de de 214 vatandaşımız yaşamını yitirdi. COVID-19 virüsünün sebep olacağı ekonomik etkileri minimum düzeye indirmek için kamu bankaları vatandaşa destek amacıyle  'Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi' verecektir. Müşteriler, Ziraat Bankası, Halkbank ya da VakıfBank'a başvuru yapabileceklerdir. Bieçok kişi kredinin şartlarını merak edip araştırmalar yapıyor. Peki, Temel ihtiyaç desteği kredisi başvuru şartları nelerdir? Başvurular başladı mı? Detaylar haberimizde..

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

3 kamu bankasından yapılan ortak açıklamaya göre, küresel ölçekte yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank, hanehalkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel segmentte yer alan müşterilerini finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlattı.
"Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi" adı verilen uygulamada, temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla bireysel segment müşterileri, 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi kullanabilecek.

Müşterilere, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile bu krediden faydalanma imkanı da sunulacak. "Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi", bankalar tarafından ortak kriterlerle değerlendirilecek.

BAŞVURULAR 1 NİSAN'DA

Müşteriler, Ziraat Bankası, Halkbank ya da VakıfBank'tan yalnızca birine başvuru yapabilecek. Başvurular, 1 Nisan'dan itibaren kabul edilecek.

Alınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak bankaların mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerekiyor.

Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebilecek.

ÖRNEK GERİ ÖDEME ŞEMASI
Kredi Tutarı (TL) Toplam Vade Ödemesiz Dönem Taksit Tutarı (TL) (Sonraki 30 ay boyunca)

10.000 36 ay 6 ay 376

7.500 36 ay 6 ay 282

5.000 36 ay 6 ay 188

Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi

Temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla Bireysel Segment Müşterilerimiz;

- 10.000,-TL’ye kadar,

- 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 Aya kadar vadeli,

- Aylık Eşit Taksitli, Kredi kullanabilecektir.

Müşterilerimize, Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bu krediden faydalanma imkanı da sunulacaktır.

GERİ ÖDEME NASIL OLACAK?

10.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 376 lira ödenecek.

7.500 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 282 lira ödenecek.

5.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 188 lira ödenecek.

Bugün kimin maçı var? 19 Nisan 2024 maç programı! MAHZEN-29 Operasyonu! Organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltında Meteorolojiden İzmir için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!
Sonraki Haber