Teknofest bugün Gaziantep’te

‘Milli teknoloji hamlesi’ sloganıyla yola çıkan Teknofest’in üçüncüsü bugün Gaziantep’te başladı. Kentte, 20 bin 197 takım ve 100 binin üstünde genç, 21 farklı kategoride yarışacak. Türkiye Teknoloji Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen Teknofest heyecanı 27 Eylül'de sona erecek.

Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin üçüncüsü bugün Gaziantep'te başladı.

Türkiye Teknoloji Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen, 'MilliTeknolojiHamlesi' sloganı ile yola çıkan Teknofest heyecanı, teknofest.org veya sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

21 FARKLI YARIŞMA DÜZENLENİYOR

Teknofest bu yıl roketten insansız hava aracına, eğitimden tarım teknolojilerine, model uydudan uçan arabaya kadar 21 farklı kategoride yarışmaya ev sahipliği yapacak. Katılımın geçen yıldan daha fazla olduğu yarışmalara 81 il ve 84 ülkeden başvuru alındı. 20 bin 197 takım ve 100 binin üzerinde genç, festivalde yerini almak için başvurdu. Dereceye girmeye hak kazanan takımlara 3 milyon liranın üzerinde ödül verilecek.

KORONA HEYECANA ENGEL OLMADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yarışmalara pandemiye rağmen yurt içi ve dışından oldukça yoğun bir talep olduğunu söyledi. Varank, "Kovid-19 nedeniyle yarışma eğitimlerinin çevrimiçi verilmesi gibi bir dizi önlem alındı. Yaşanan bu olumsuzluğa rağmen, yarışmacılarımızın heyecanında en ufak bir düşüş olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.
Teknofest'in toplumu dönüştürme gücüne sahip bir etkinlik olduğunu vurgulayan Varank, özel sektöre Teknofest'te yarışanlara staj ve iş imkânları sunmalarını ve gençlerin enerjisiyle vizyonerliğinden faydalanmalarını önerdi.

FESTİVAL SINIRLARI AŞTI

Varank, Teknofest'in yurt dışında da büyük bir ilgi uyandırdığına ve sınırları aştığına dikkati çekerek, "İstanbul, Milli Teknoloji Hamlesi için merkezi bir konumda ancak biz Milli Teknoloji Hamlesi'nin ülke genelinde toplumsal seferberlikle mümkün olduğu kanaatindeyiz. O nedenle teknoloji üretiminin Anadolu'ya yayılması gerekiyor. Teknofest'i Anadolu'ya taşıyarak, bu potansiyele ivme kazandırmak istedik" dedi. Festivali bir yıl İstanbul'da, bir yıl Anadolu'nun farklı bir ilinde gerçekleştireceklerini belirten Varank, bu yıl sanayisi, üniversiteleri ve genç nüfusuyla ön plana çıkan Gaziantep'in tercih edildiğini söyledi.

Bakan Fidan Hollandalı mevkidaşı ile görüştü CHP'de torpil atamaları hız kesmeden devam ediyor! Günlük burç yorumları 20 Nisan 2024! Burçları bugün neler bekliyor?
Sonraki Haber