Tek kurşunla 17 milyon insanı öldürdü!

Gavrilo Princip, 28 Haziran 1914'te Saraybosna'ya gelen Avusturya-Macaristan veliahtı Franz Ferdinand'ı öldüren ve tek kurşunla I. Dünya Savaşı'nı başlatarak 17 milyon insanın ölümüne sebebiyet verdi. Peki o olay nasıl yaşandı? İşte dünya tarihini değiştiren adam ve öyküsü...

Gavrilo Princip 1894 yılında doğan Saraybosnalı bir Sırp milliyetçisidir. Princip yaptığı eylem nedeniyle hem dünya tarihine adını yazdırmış hem de 20'den fazla ülkenin birbirine savaş açmasına neden olmuştur. Princip'in attığı kurşun 17 milyon kişinin ölümüne neden olan büyük kargaşanın da temsili bir başlangıcıdır. 101 yıl önce bugün 23 yaşında veremden ölen Princip, Avusturya-Macaristan veliahtını ölderen suikastçiden başkası değil. Bu suikast 1. Dünya Savaşı'nın da başlangıcı olarak kabul edilir.



Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Estetisyen sevgilisi Selin'i öldürdü! İntihar süsü verdi Canlı yayında Galatasaraylıları isyan ettiren ilginç açıklama! En düşük emekli maaşında iki yeni formül Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor!