Tedarik sorunu, Avrupa'dan sonra ABD'de! İşte krizin boyutu...

Avrupa'da baş gösteren ve tüm dünyayı kasıp kavuran tedarik krizi ABD'yi de vurdu. Ülkedeki birçok markette raflar boşaldı. Müşterileri geri çevirmemek ve market raflarının boş görüntüsüne engel olmak isteyen market sahipleri, ürünlerin fotoğraflarıyla rafları örttü.

Sağlık sistemlerinin çöküşe geçmesinin yanı sıra tedarik sektöründe etkisini gösteren krizler, Avrupa'dan sonra şimdi de ABD'de görüldü.

TEDARİK KRİZİ SEBEBİYLE RAFLAR BOMBOŞ KALDI

ABD'de marketlerde benzerine rastlanmamış bir kıtlık ve fiyat artışı görülmeye başlanırken, ülkede pek çok mağazada raflar boş kaldı. Bu durum ülkede infiale yol açarken, süpermarket zincirleri konuyla mücadele için farklı yollara başvurmaya başladı.

BOŞ RAFLARI ÜRÜN FOTOĞRAFLARIYLA KAPLADILAR

Müşterileri geri çevirmemek ve market raflarının boş görüntüsüne engel olmak isteyen bazı market zincirleri, rafların üstlerini ürünlerin görselleriyle kapladı. Bazı marketler de farklı bir yönteme başvurarak eldeki az miktarda bulunan ürünleri ön sıralara dizerek, rafların dolu olduğu izlenimini vermeye çalıştı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Sosyal medyada da çok konuşulan bu görseller sonrasında ABD Başkanı Joe Biden, ülkede yaşanan tedarik zinciri krizinin çözümü için Ulusal Muhafızları devreye sokabileceğini söylemişti. Ancak Beyaz Saray, bu sözlere açıklık getirerek, şu anda bunun aktif olarak düşünülmediğini bildirdi.

Galatasaray direkleri dövmede Avrupa'da zirveye oynuyor SÜLEYMANCILAR FETÖ GİBİ TÜRKİYE İÇİN TEHDİT Mİ OLUŞTURUYOR? Göz göre göre insanlara yedireceklerdi!
Sonraki Haber