Tecavüzle suçlanan HDP'li yurt dışına çıkmak istiyor

'Nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla hakkında fezleke hazırlanan eski HDP Milletvekili Tuma Çelik, yurt dışı yasağının kaldırılması için başvuruda bulundu. Çelik'in başvurusu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince reddedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski HDP Milletvekili Tuma Çelik’in yerel seçim çalışmaları sırasında D.K. isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiası üzerine Çelik hakkında fezleke hazırlayarak TBMM’ye göndermişti.

Müşteki D.K., Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunarak, Çelik’in yurt dışına kaçacağı şeklinde duyum aldığını belirtmiş ve Çelik hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını talep etmişti.

MAHKEMEYE BAŞVURDU

Başsavcılığın talebi üzerine Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince Çelik’e yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Çelik, söz konusu yasağın kaldırılması için avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurdu.

BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Çelik’in başvurusunun reddedilmesi için Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etti. Başvuruyu değerlendiren Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Çelik’in başvurusunu reddetti.

İHA

Dolandırıcılara ve kara para aklayanlara 11 ilde operasyon! Meteorolojiden İzmir için fırtına ve toz taşınımı uyarısı! Meteorolojiden Ankara için fırtına uyarısı!
Sonraki Haber