Tavşan yumurtadan mı çıkar? Tavşan nasıl çoğalır? EBA ders notları...

Tavşan yumurtadan mı çıkar? Tavşan nasıl çoğalır merak ediliyor. Uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte FEN ve Teknoloji derslerini internetten araştıran öğrenciler tavşanların nasıl çoğaldığını ve ürediğini araştırıyor. İşte detaylar..

Tavşan yumurtadan mı çıkar? Tavşan nasıl çoğalır? EBA ile tanışan ve EBA ders notlarını internetten araştıran öğrenciler için detaylar haberimizde.

TAVŞAN YUMURTADAN MI ÇIKAR?

TAVŞAN NASIL ÇOĞALIR?

Tavşanlar memeli grubunda yer alan sıcak kanlı hayvanlardır. Aynı hamsterlar gibi tavşanlar da gündüz vakti uyur, gece boyunca aktif olurlar. Tavşanların mutlu bir şekilde yaşayabilmeleri için gürültüden uzak bir ortamda bakılmalıdır. Tavşanların gözleri iri, arka bacakları ön bacaklarından daha uzundur. Bu sevimli hayvanların kuyrukları kısa, kulak ve bıyıkları uzundur. Tavşanlar için oda sıcaklığı ideal ortamdır. Yaşam süreleri bu sevimli hayvanların ortalama olarak 8 yıldır. Tavşanların boyu 30 ile 60 cm arasındadır, ağırlıkları ise 3 ile 10 kilo arasında değişebilir.

Tavşan Ne Yer?

Tavşan beslemek tıpkı bir çocuk bakmak gibi özen gösterilmesi gereken konulardandır. Tavşanlar otçul hayvanlardır. Tavşanların en sevdiği yiyecekler marul, havuç, salatalık, yonca gibi yeşillik ve sebzelerdir. Tavşanların gün su ihtiyaçları 500 ml kadardır. Sebzeler dışında günlük tükettiği tavşan yemi miktarı 350 gr’ı bulabilir.

Tavşan Nasıl Doğum Yapar?

Yılda 6-7 kez doğum yapabilir tavşanlar ve gebelik süreleri yaklaşık 1 ay sürer. Her doğumda 4-12 yavru doğururlar. Yavrular tüysüz ve gözleri kapalı olarak dünyaya gelirler. Gözleri açılıp yürüyünceye dek annelerine muhtaçtırlar. Anne tavşanlar yavrularını 20 gün kadar emzirirler. Bir aylık olunca yavruları kendi başlarına bırakırlar. Yavru tavşanlar büyüyünceye dek ellememek gerekir. Ele aldığınızda kokunuz yavrulara geçeceği için anne tavşan yavrusunu dışlar ve ölüme terk eder. Yavrular 10 ayda ergenliğe kavuşurlar.

Tavşanların Genel Özellikleri

Tavşanların kulakları oldukça gelişmiştir. Duydukları her sese şaşkınlıkla tepki verirler. Bu yüzden kendi türünden veya başka canlıların yaklaşması durumunda kaçabilirler. Hassas canlılardır, buna ek olarak ele alınmaktan hoşlanmazlar. Tavşanların koku alma duyuları da oldukça gelişmiştir. Burunlarında dokunma hücreleri vardır. Tavşanların üst dudaklarında aşağı yukarı hareket eden 20-25 adet duyum iplikçileri vardır. Bu duyum hücrelerini kullanarak çevre hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışırlar. Bu yüzden tavşanların üst dudakları sürekli olarak hareket halindedir.

Fidan'dan Batı'ya Filistin uyarısı: Küresel fay hatlarını etkiliyor! Fenerbahçe'de Vedat Muriqi'nin bonservis rekorunu kırılıyor Emekli maaşlarına zam mı geliyor! Yılmaz hazırlık var diyerek duyurdu
Sonraki Haber