Tatil kilolarını vermek isteyenler buraya! Diyetisyenlerden öneriler

Yazın bikiniyle güzel görünmek için verilen kilolar, tatilde yeme dengesinin de bozulmasıyla geri alınıyor. Tatil dönüşü alınan kiloları kolay bir şekilde vermek ise mümkün. İşte diyetisyenlerden sizi eski kilonuza döndürecek tavsiyeler...

Diyetisyen Deniz Tığlı Torun tatil dönüşü vatandaşlara beslenme önerisinde bulundu. Tatilde yaşanan fazla yeme içme sonucu alınan fazla enerjiyi dengeleyebilmek için kalori açığı oluşturmak gerektiğini belirten Diyetisyen Torun, "Bu kalori açığını sadece beslenme ile,sadece egzersiz ile veya hem beslenme hem de egzersiz ile yapabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta dengelemek veya zayıflamak adına bedeni çok aç bırakmamak. Oluşturulan kalori açığı sağlığınıza zarar vermeyecek, sizi fazla yemek yemeye yönlendirmeyecek kadar olmalıdır. Kısacası biraz kontrollü ve dikkatli beslenmek gerekli. Enerji değeri yüksek ve sağlıksız gıda seçimlerinizi bir süre ertelemeniz tatil kaçamaklarınızı dengelemeye yardımcı olacaktır. Tatillerde ve ev dışında konakladığımızda su tüketimini ihmal edebiliyoruz. Hem hareket hem sıcak hava hem de yetersiz su tüketimi sonucu vücutta ödem oluşabilmekte. Oluşan bu ödemden kurtulmanın tek yolu yeterli su tüketmektir. Su tüketimine ek olarak ödem atıcı bitki çaylarından da faydalanabilirsiniz” diye konuştu.

Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Estetisyen sevgilisi Selin'i öldürdü! İntihar süsü verdi Canlı yayında Galatasaraylıları isyan ettiren ilginç açıklama! En düşük emekli maaşında iki yeni formül Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor!