Tartışmaları ile gündem olmuşlardı! Gökçek'in kanalından Sözcü'ye destek!

Türkiye gündemine seneler önce Melih Gökçek ve Emin Çölaşan arasında yaşanan tartışmalar oturmuştu. Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile gazetenin bazı yazarları, yetkilileri ve çalışanlarının yargılandığı davada karar çıktı. Çölaşan’ın yıllardır eleştirdiği, Melih Gökçek ailesinin sahibi olduğu Beyaz TV’den de mahkemenin kararına tepki geldi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile gazetenin bazı yazarları, yetkilileri ve çalışanlarının yargılandığı davada kararını açıkladı.

Gazetenin yazarlarından Emin Çölaşan ve Necati Doğru 3 yıl 6 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı. Sözcü’nün diğer 5 çalışanı da en az 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Mahkemenin kararına Türkiye’nin farklı cenahlarından tepki gösterenler oldu.

“BU KARAR FETÖ'CÜLERE HİZMET ETMEKTEN BAŞKA HİÇBİR ŞEY DEĞİLDİR”

Emin Çölaşan’ın yıllardır eleştirdiği, tartışmalar yaşadığı Melih Gökçek ailesinin sahibi olduğu Beyaz TV’den de mahkemenin kararına tepki geldi.

Odatv.com'un haberine göre; Beyaz TV’nin sabah programı olan “Uyan Türkiyem”in sunucusu Tahir Sarıkaya, programda mahkemenin verdiği kararı sert dille eleştirdi ve “Bu karar FETÖ'cülere hizmet etmekten başka hiçbir şey değildir arkadaşlar” dedi.

“EMİN ÇÖLAŞAN'DAN FETÖ'CÜ ÇIKMAZ”

Sarıkaya şu ifadeleri kullandı:

“Ben Emin Çölaşan'ı sevmem, onunla siyasi görüştür, yaşam şeklidir... Birbirimize zıttız ama bugün bir 77 yaşındaki Emin Çölaşan'a 'FETÖ'cü' demekte bu ekranlarda... Benim vicdanım el vermiyor. Yani Emin Çölaşan'dan FETÖ'cü çıkmaz.

Sözcü gazetesinden ben FETÖ'cü çıkacağına zannetmiyorum arkadaşlar. Bu karar FETÖ'cülere hizmet etmekten başka hiçbir şey değildir arkadaşlar.

13 Mart 2008 yılında Sözcü gazetesinin bir manşeti dikkatimi çekti. Fethullah Gülen teröristinin fotoğrafını koymuşlar ve diyorlar ki 'Bu adama dokunanın canı yanıyor.'

Şimdi tekrar ediyorum. Sözcü gazetesine dünkü kararları benim içime sinmiyor. Ben Sözcü gazetesinin FETÖ'cü olduğuna inanmıyorum, inanmak istemiyorum. Yargıtay'ın da bu kararı düzelteceğine düşünenlerden biriyim."

ÇÖLAŞAN-GÖKÇEK DÜELLOSU

Seneler önce TGRT Haber'de canlı yayında Emin Çölaşan ile Melih Gökçek karşı karşıya gelmişti.Türkiye gündemine Melih Gökçek ve Emin Çölaşan arasında yaşanan tartışmalar oturmuştu.

İşte o tartışmalardan biri...

Tokat Sulusaray'da akşam vakti deprem! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! Çok sayıda kişi tahliye edildi Türk takımları Avrupa'da bu sezon ne kadar kazandı?
Sonraki Haber