Tarafsız Bölge'de Muazzez Abacı sürprizi! Kızı ve torunu ile canlı yayına bağlandı...

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'de sürpriz bir konuğu vardı. Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Muazzez Abacı, koronavirüsün merkez üssü haline gelen ABD'nin New York kentinden canlı yayına katıldı. Yanında psikiyatr olan kızı Saba Abacı ile psikoloji eğitimi alan torunu Sara Anderson vardı. 3 kuşak Abacılar koronovirüs karantinasında geçen günlerini anlattılar...

Tüm dünyanın gündemi koronavirüs ya da onun sebep olduğu Kovid-19 hastalığı. 

Vaka sayısı çoktan 2,5 milyonu aşmış durumda. Ölümler de 180 bini geçti. 

Salgının merkez üssü ise bir süredir ABD. Amerika'da en çok vakanın görüldüğü yer ise New York eyaleti ve kenti... 

CNN Türk'te Tarafsız Bölge'yi hazırlayıp yöneten Ahmet Hakan'ın, New York'tan sürpriz konukları vardı. 

Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Muazzez Abacı, kızı psikiyatr Saba Abacı ve torunu Sara Anderson, canlı yayında New York'taki korona günlerini anlattılar. 

Birkaç aydır New York'ta olduğunu belirten Muazzez Abacı, çocuklarının yanında olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Ölümlerin, haberlerin üzücü olduğunu vurgulayan Abacı, bu günlerin geliç geçeceğini belirtti ve "Çok az kaldı" dedi. 

Prof. Dr. Saba Abacı ise salgında telefon ve bilgisayar aracılığı ile hastalara hizmet verdiğini ifade etti. 

Muazzez Abacı psikoloji okuyan torunu Sara Anderson'un da tıp alanına atılacağını ifade etti. 

Saba Abacı ise Sara'nın bir klinikte 3-4 gün hizmet vermeye hazırlandığını söyledi. 5-6 haftadır evlere kapandıklarını anlatan Saba Abacı, okulların kapalı olduğunu ifade eden ailelerde depresyona bağlı sıkıntılar bulunduğunu anlattı. 

Muazzez Abacı'nın "bu yaz geliyoruz" diye torununa verdiği sufle ise Sara Anderson tarafından hemen "Bu yaz zor" diye düzeltildi. 

Salgın nedeniyle müzikhol gibi yerlerin hep kapalı olduğunu belirten Muazzez Abacı, Türk televizyonunda sanatını icra edebildiğini söyledi. 

Tüm meslektaşlarına sonsuz başarı ve sabır dileyen Prof. Dr. Saba Abacı Türk vatandaşlarına da, "Lütfen kurallara uyalım, evlerde kalalım, ellerimizi yıkayalım, İnşallah en kısa zamanda her şey daha iyi olacak" mesajını verdi. 

D vitamini nedir? Ne zaman kullanılır? D vitamininin önemi nedir? Elektronik harpte fark yaratacak Kolajen nedir? Ne işe yarar? Kolajenin yararları nelerdir?
Sonraki Haber