Taliban'dan bir yasak daha geldi: Berberler sakal traşı yapamayacak

Afganistan'da kontrolü ele geçiren ve geçici hükümeti açıklayan Taliban'dan dikkat çeken bir yasak daha geldi. Helmed eyaletinde berberlerin sakal tıraşı yapmaları ve müzik yayını yapmaları yasaklandı. Kararın 'şeriat kanunlarına' göre alındığını belirten Taliban, yasağa uymayanların cezalandıracağını söyledi.

Afganistan'ın Helmand eyaletinde, Taliban liderliğindeki 'erdem ve ahlak departmanı' tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre, berberlerin sakal tıraşı yapmaları ve dükkanlarında müzik çalmaları yasaklandı.

'Şeriat kanunlarına göre' getirilen düzenlemeyle ilgili olarak dün yayınlanan açıklamada, "Bugünden itibaren berberlerde ve hamamlarda sakal tıraşı ve müzik çalmanın kesinlikle yasak olduğu konusunda acilen bilgilendiriliyorsunuz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "Herhangi bir berberin veya hamamın sakal tıraş ettiği veya müzik çaldığı tespit edilirse, şeriat esaslarına göre muamele görecek ve şikayet hakları olmayacak" denildi.

Taliban, yönetimlerinin hükümetteki önceki dönemlerine göre daha yumuşak olacağını söylese de, kadınlara yönelik kısıtlamalar ve adli suçlara ilişkin cezalandırmalar gibi uygulamalarında katı şeriat yönetimini uyguladıkları görülüyor.

Örgüt, 1996 ile 2001 yılları arasındaki yönetim döneminde de, toplumu şeriat kanunlarına göre yönetmişti ve kadınları sosyal hayattan dışlayan kararlar almıştı.

İstanbul elektrik kesintisi listesi: 16 Nisan Salı! Meteorolojiden Marmara ve Ege için fırtına uyarısı! Reytinglerde kim birinci oldu?
Sonraki Haber