Taliban, Rusya'ya gidince "terörist" demeyi bıraktılar

Rusya'nın resmi olarak "terörist örgüt" kabul ettiği Taliban, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Moskova'ya gitti. Taliban'ın Türkiye ziyaretini haberleştirirken "terörist" ifadesini kullanan Rus medyasının, Moskova ziyareti sırasında Taliban'ı "terör listesinden" çıkarttığı gözlendi...

Moskova yönetiminin "terörist" olarak kabul ettiği Taliban yönetiminin resmi heyeti, Afganistan konulu zirveye katılmak üzere Rusya’nın başkenti Moskova’ya ulaştı.

Daha önce bir Taliban sözcüsü, örgütün toplantıya katılan ülkelerden ekonomik ve siyasi destek isteyeceklerini söylemişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre bugünkü Afganistan konulu üçüncü toplantıda ortak bildirinin kabul edilmesi planlanıyor.

Afganistan’daki askeri-siyasi durumun gelişimi ve kapsayıcı bir hükümet kurulmasına ilişkin beklentiler görüşmenin gündeminde olacak.

RUS MEDYASINDA İKİ YÜZLÜ YAKLAŞIM

Diğer yandan, Rus medyasında Taliban'ın Moskova ziyareti nedeniyle iki yüzlü bir yayın politikası izlediği görüldü.

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın kısa süre önce Türkiye'ye yaptığı ziyareti okurlarına "Taliban terör örgütü heyeti Türkiye'de" şeklinde sunan Rus medyası Taliban'ın Rusya ziyaretini ise farklı şekilde gördü.

Türkiye ziyaretinde "terörist" ifadesini kullanan Rus medyasının, örgütün Moskova ziyareti sırasında Taliban'ı "terör listesinden" çıkarttığı gözlendi!

Şans Topu sonuçları 21 Nisan 2024! İsrail İran'a saldırdı! Bitcoin sert düştü Şans Topu sonuçları 17 Nisan 2024!
Sonraki Haber