Tahir Elçi’nin ismini yalanın elçisi yaptılar!

Sur'da başından vurularak öldürülen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan kabrinin tahrip edildiği iddiası dün muhalif medyada geniş yer buldu. Bu provokatif iddianın asılsız olduğunu ise Elçi'nin eşi duyurdu. Provokasyonlara kapıyı kapatan Türkan Elçi , "Duyguları yanlış bir algı üzerinden sömürmek bize göre şeyler değil" dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2015 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin, merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda bulunan kabrinin tahrip edildiği iddia edildi.

Muhalif medyada geniş yer bulan haberlerde, "eylemin" kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü.

İddiaya göre, Elçi'nin mezarlığının etrafında bulunan demir parmaklıklar yerinden söküldü, yakında bulunan aile mezarlıklarının ise kapıları çalındı!

AİLESİ İSYAN ETTİ

Ancak bu provokatif haberlere Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'den itiraz geldi.

Bu tarz iddialar üzerinden "duygu sömürüsü" yapılmasına isyan eden Türkan Elçi, "Dün gece Baro Başkanımız mezarlığa gitti, az önce ben de mezarlığı ziyaret ettim. Bir iki demir parçasının sökülmesi dışında tahrip veya saldırı sayılabilecek bir mevzu yok. Eşime teveccüh gösterenlerin duygularını yanlış bir algı üzerinden sömürmek bize göre şeyler değil." ifadelerini kullandı.


Konuyla ilgili Diyarbakır Barosu'ndan yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi;



"Bugün 'Tahir Elçi’nin Mezarı Tahrip Edildi' şeklinde çıkan haberler 20 gün önce Yeniköy Mezarlığında birçok mezarlığın dış duvarındaki demir parçalarının adli bir hırsızlık vakasıyla sökülmesinden ibarettir."

TAHİR ELÇİ KİMDİR

?

1966 Şırnak Cizre doğumlu Tahir Elçi 1998-2006 arasında Diyarbakır Barosu'nda yönetici olarak görev yaptı. 2012 yılında Diyarbakır Barosu Başkanı seçilen ölümüne kadar bu göreve devam etti.


Elçi, 14 Ekim 2015 tarihinde CNN Türk kanalında Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge programında "PKK, terör örgütü değildir. Silahlı, siyasal bir harekettir." demesi nedeniyle 20 Kasım günü Diyarbakır'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilmişti. Elçi, savcılığın tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etmesine karşın Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, ayrıca Elçi hakkında, "terör örgütü propagandası" iddiasıyla 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmış ve yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu. 

Tahir Elçi, 28 Kasım 2015'te Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaptığı basın açıklaması sonrasında, açıklamanın yapıldığı sokakta açılan ateş sonucu başına isabet eden bir kurşun sebebiyle yaşamını yitirdi.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber