Taha Akyol ağzındaki 'Enver Altaylı' baklasını çıkardı

Karar yazarı Taha Akyol, bugünkü köşe yazsında Soğuk Savaş Dönemi'nin bütün kirli cinayetlerinin müsebbipleri arasında gösterilen Ruzi Nazar'ın sağ kolu olan FETÖ tutuklusu Enver Altaylı'dan bahsetti. Akyol'un Altaylı'dan 'dostum' diye bahsetmesine tepki ise Veryansıntv yazarı Nihat Genç'ten geldi. Genç, yazdığı yazıda Akyol'un hakimlere ve savcılara Altaylı ile ilgili 'yakinimdir' yazan kartvizitler gönderdiğini öne sürdü.

Bugün Karar gazetesinde ‘Tutuklama tedbirdir’ başlıklı bir yazı kaleme alan Taha Akyol, tedbir amaçlı tutuklamalara itiraz etti.

"Türkiye’de siyasi nitelikli davalarda haksız ya da ölçüsüz tutukluluk bir sorundur, tutuklukta yaşananlar ayrı bir sorun." diyen Akyol, FETÖ'den tutuklu Enver Altaylı ve Mehmet Barıner'in cezaevi şartlarından bahsetti.

Akyol, FETÖ'den tutuklu isimlerin havalandırmaya çıkma süresinin bir saatten 4 saate çıkarılması kararını doğru bulduğunu belirtti.

"ALTAYLI DOSTUMDUR"

Altaylı ile MTTB kongresinde tanıştığını hatırlayan Akyol, "Hergün gazetesinde beraber yazmıştık, dostumdur." dedi.

AKYOL'UN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

NİHAT GENÇ'TEN ÇOK SERT SÖZLER

Akyol'un köşe yazısına kendi köşesinden yanıt veren Veryansıntv yazarı Nihat Genç ise çok sert ifadeler kullandı.

"Taha Akyol ısrarlarımızı kıramadı(?!) elli yıl sonra nihayet bugünkü yazısında CIA Ajanı Enver Altaylı'nın yakın dostu olduğunu deklare-ifşa etti." diyen Nihat Genç, Altaylı'nın CIA'nın ünlü orta-doğu şefi Ruzi Nazar'ın talebesi olduğunu hatırlattı.

"CIA'NIN HANGİ FETÖ'CÜ TETİKÇİLERİ GLADYÖ OLARAK KULLANDIĞINI AÇIKLAYABİLİR Mİ?"

Türkiye'de Soğuk Savaş ve sonrası yüzlerce faili meçhulu aydınlatacak bilgilerin sadece Altaylı'nın kafasında olduğunu kaydeden Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taha Akyol bey bizlere, CIA Ajanlarının ülkücü hangi gençleri gladyö olarak kullandığını ve aynı CIA'nın hangi Fetöcü tetikçileri gladyö olarak kullandığını açıklayabilir mi?

Olmadı, bir fikir ileri sürebilir mi, en azından yardımcı olabilir mi?

Hepsini geçtim, bu CIA Ajanı elli yıldır bu ülkede neler yaptı, sakin huzurlu bir şekilde evinde mi oturdu, yoksa, bağlantıları, adamları, kumpasları, nedir kimlerdir, bir kaç sayfacık anlatabilir mi, Türk Devleti'nin nereleriyle kimlerle oynadı yönetti!"

"KENDİNİ ÇOK RAHAT HİSSEDEBİLİYOR"

Akyol'un eski dostuna kalemi ile yardımcı olmak istediğini söyleyen Genç, "Ajan dostunu elli uzun yıl tek bir cümlecik onbinin üstündeki makalelerine hiç ama hiç konu etmeyen Taha Akyol, nihayet CIA ajanı dostunu deklare edebiliyor, neden, çünkü kendini çok rahat hissediyor, Altaylı'nın devlet içinden dokunulmaz nice isimle ilişkisi olduğunu ve bu dostluğun hiç sıkıntı çıkartmayacığını iyi biliyor, okuyucusu, tarafları, İyi Partililer, ne var bunda deyip geçeceklerini iyi biliyor." ifadesini kullandı.

SAVCI VE HAKİMLERE 'YAKİNİMDİR' KARTVİZİTİ

Akyol'un Altaylı ile ilgili hakimlere ve savcılara 'yakinimdir' kartviziti gönderdiğini açıklayan Nihat Genç, yazısını şu sözlerle devam ettirdi:

"Olur ya savcı-hakimler içinde gizli Fetö iltisaklılar vardır umudu BEKLENTİSİYLE, elli yıldır gizlediği dostluğunu nihayet afişe ediyor, çünkü hakim-savcılara selam gönderiyor.

Keşke Taha Akyol bir yazar oluverse, Enver Altaylı'nın Ruzi Nazar hocasıyla Türkiye'de hangi partileri kurduğunun hikayesini bize anlatıverse.

Ya da Altaylı'nın İyi Parti'nin kuruluşunda ne gibi rolleri vardı-yoktu bir açıklayıverse, Altaylı'nın telefon dökümlerindeki mesela CHP'deki isimler temiz mi masum mu bir bir anlatıverse!

Tipik sağcılık bu işte, karanlık ilişkileri soruşturmak-araştırmak hiç yok, ama, savcı hakimleri etkilemek için yakınımdır kartviziti göndermek..."

BİRİLERİ KREDİSİNİ DEVREYE SOKMASINI MI İSTEDİ?

Genç, yazısının son kısmında ise Akyol'u 40 yıldır iyi tanıdığını belirterek, "Taha Akyol bir CIA ajanına dostum demez, diyemez... Birilerinin ondan artık Taha Akyol kimliği ve kredisini devreye sokup kullanmasını istemiş olması çok daha 'rasyonel(?!)' bir izahtır!" dedi.

GENÇ'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AKYOL VE ALTAYLI'NIN İLİŞKİSİNİ SUPERHABER GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Öte yandan, Akyol ile Altaylı'nın ilişkisini birkaç gün önce SuperHaber gündeme taşımıştı. Altaylı'nın yeğeni Buğra Kavuncu ile FETÖ'den hapis cezası alan Nazlı Ilıcak'ın kızının birlikte çalıştığı ortaya çıkmış, gazeteci İlhami Yangın ise SuperHaber'in bu haberi üzerine önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Yangın, "Taha Akyol mesleğe Enver Altaylı sayesinde başladı. Oğlu Mustafa Akyol bugün ABD'nin en büyük gazetelerinde köşe yazıyor!" demişti.

Saran'dan Fenerbahçelileri heyecanlandıran sözler: Ne sabır ne süre... 19 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Akdeniz'de gece vakti deprem!
Sonraki Haber