Taciz edilen ABD'li kadın asker vahşice öldürüldü

ABD'nin Texas eyaletine bağlı Fort Hood şehrinde yer alan askeri üste nisan ayında kaybolduğu açıklanan 20 yaşındaki Vanessa Guillen isimli kadın uzman çavuşun cesedi vahşice parçalanmış halde bulundu. Guillen hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle söz konusu olay ülkede büyük yankı uyandırdı.

ABD'nin en büyük askeri üslerinden birisinde 20 yaşındaki Vanessa Guillen'in cesedi bulundu.

Kafasına çekilçle vurulduktan sonra cesedi parçalara ayrılan uzman çavuşun, ölümünden önce bir başka asker tarafından cinsel tacize uğradığı iddia edildi.

Bu nedenlerle ülke gündeminde ilk sıralara yerleşen olay, dünyada da büyük yankı uyandırdı.

ABD'li birçok kişi, askeri görevdeyken benzer cinsel saldırılara uğradığını belirterek, yeni bir yasal düzenleme yapılması için kampanya başlattı. 

KATİLİ İNTİHAR ETTİ

Öte yandan 20 yaşındaki uzman çavuşun, ailesine kendisini taciz eden kişinin kimliğini açıklamadığı ortaya çıktı.

Fort Hood üssünde 30 Haziran'da kaçtığı belirlenen Aaron Robinson isimli askerin Guillen'in katiliği olduğu ve intihar ettiği açıklandı.

Olayla ilgili olarak Robinson'ın 22 yaşındaki kız arkadaşı Cecily Aguilar, delil karartma suçlamasıyla gözaltına alındı.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararındaydı!İşte piyasalarda son durum Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Merkez Bankası nisan ayı faiz kararını açıkladı
Sonraki Haber