Suudi Arabistan'da yazar Salih Şeyhi hapishanede öldü

Suudi Arabistan'da aktivist Abdurrahim Huveyti, insan hakları savunucusu Abdullah Hamid ve gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan sonra bir muhalifin daha yaşamını yitirdiği öğrenildi. Bazı bakanlıklardaki yolsuzlukları eleştirdiği için hapse atılan ve sağlık durumu kötüleşen Salih Şeyhi koronavirüsten hayatını kaybetti.

SüperHaber’in uluslararası diplomatik kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, gazeteci Cemal Kaşıkçı, aktivist Abdurrahim Huveyti ve insan hakları savunucusu Abdullah Hamid’den sonra Suudi Arabistan’dan yeni bir ölüm haberi daha geldi.

Ülkede bazı bakanlıklarda meydana gelen yolsuzlukları eleştirdiği gerekçesiyle hapse atılan Salih Şeyhi'nin koronavirüsten öldüğü öğrenildi.

'DOKUNANI YAKAN POLİTİKA'

Suudi Arabistan’da, özellikle muhaliflere karşı, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın yürüttüğü, adeta “Dokunanı Yakan” politikasının sürdüğü belirtildi. Bu politikalar nedeni ile 2017 yılında pek çok âlim, düşünce insanı, akademisyen, yazar, hukukçu ve aktivisti kapsayan tutuklama olmuştu.

ARABİSTAN’DA HAPİSHANELER MUHALİFLERLE DOLU İDDİASI!

Suudi Arabistan’daki muhaliflere yönelik baskı ve tutuklamalar nedei ile Cidde, Büreyde ve Riyad’daki hapishanelerin doluluktan artık patlama seviyesine geldiği belirtiliyor.

Birçok kişi bir sebep olmadan hapse atılıyor. Bu durumun ülkede kabileleri birbine kırdırıp, ülkeyi bölmeye kadar götürebileceği yorumları yapılıyor.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın âdeta bir operasyon havasında yürüttüğü muhalif sesleri ezme siyaseti, 2017 yılında pek çok âlim, düşünce insanı, akademisyen, yazar, hukukçu ve aktivisti kapsayan tutuklama dalgası ile kendisini göstermişti.

Bundan sadece bir yıl sonra ise, 2018 yılında İstanbul Başkonsolosluğu’nda, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı hunharca öldürülmüş ve cesedi, henüz tam bilinmeyen bir şekilde yok edilmişti.

Ağrı'da çocuklara kan donduran işkence! O imam gözaltına alındı Tokat'ta deprem nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi Survivor All Star'da heyecan dorukta! Ödülü kim kazandı?
Sonraki Haber