'Susmam için tehdit etti, şikayet edemedim'

HDP'den istifa eden Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in tecavüz ettiği D.K. Meclis'te ifade verdi. Duygusal anlar yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan D.K. ifadesinde: Kahveyi içtikten sonra bayıldım. Çocuklarımın can güvenliği de tehlikedeydi, şikayet edemedim

Tecavüz skandalı ortaya çıktıktan sonra HDP'den istifa eden Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması için oluşturulan hazırlık komisyonu mağdure D.K'yı dinledi. Son derece duygusal anların yaşandığı komisyonda D.K'nın zaman zaman gözyaşlarına engel olamadığı görüldü. Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, D.K, süreci paylaştıktan sonra milletvekillerinin sorularını da yanıtladı.

AİLESİNİN EVİ SANDIM

D.K, "Cinsel saldırının gerçekleştiği ev bir dernek başkanına ait. Neden, Tuma Çelik ile baş başa oraya gittiniz" sorusuna, "Ben gittiğimiz yerin dernek başkanına ait olduğunu bilmiyordum. Tuma Çelik'in ailesinin evine gittiğimizi sanıyordum" dedi.

KAHVEME İLAÇ KOYDU

Saldırıda bulunurken karşı koymadın mı" sorusuna da "Ben eve girdiğimizde daha önceden bir hazırlık yapıldığını gördüm. Daha sonra kahve ikram edildi. Kahveyi içtikten sonra bayıldım" yanıtını verdi.


ŞİKÂYET EDEMEDİM

D.K, milletvekillerinin şikayet etmekte neden geç kaldığını sorması üzerine de, şu yanıtı verdi:
Bizim ailemizin büyük çoğunluğu HDP'li. Böyle bir şikayette bulunmaya onun için korktum. Benim üniversiteye giden çocuklarım var. Sadece benim değil, çocuklarımın can güvenliği de tehlikedeydi, şikâyet edemedim.

Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! TFF'ye istifa baskısı... İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı... Kızılcık Şerbeti dizisinde Görkem'in yaptıkları aileyi karıştırdı!
Sonraki Haber