Suriyeli Hamza'yı taşla öldürdüler

Bursa'nın Gürsu ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Suriyeli Hamza Açan, vahşice öldürüldü. Pazarda hakarete uğrayan Suriyeli bir kadını korumak isterken saldırıya uğrayan Açan, yere yatırıldı ve kafasına taşla vuruldu. Hastaneye kaldırılan genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 Bursa’ya bağlı Gürsu ilçesinde pazarda alışveriş yapan Suriyeli kadın ve satıcılar arasında tartışma çıktı.

YERE YATIRILDI VE KAFASINA TAŞLA VURULDU

Satıcının tarttığı ürünlere itiraz ettiği belirtilen kadına pazarcı tarafından hakaret edildiği iddia edildi. Olaya şahit olan 17 yaşındaki Hamza Açan'ın kadını korumaya çalıştığı esnada satıcı şahısların saldırısına uğradığı ve kafasına taşla vurulduğu aktarıldı.

Olayı anlatan tanıkların Hamza'nın konuşmaya çalıştığı esnada fiili saldırıya maruz kaldığı ve yere yatırılarak kafasına taşla vurulduğu yönünde ifade verdiği belirtildi. Korkunç cinayet sonrası olaya ilişin soruşturma başlatıldı.

KOMADAN ÇIKAMADI

Referans Medya'da yer alan habere göre: Hamza Açan'ın ailesine destek amaçlı pazarda çalıştığı ve maruz kaldığı ırkçı saldırı sonrası ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı. Gürsu'da 16 Temmuz günü yaşanan olayın ardından Genç Suriyeli'nin 8 saat komada kaldığı ve sabaha karşı 3 sularında can verdiği öğrenildi. Aslen İdlibli olan Hamza ailesiyle birlikte Rejim ve destekçilerinin bombardımanlarından kaçarak Türkiye'ye sığınan savaş mağduru Suriyeli mültecilerden. 

Türk takımları Avrupa'da bu sezon ne kadar kazandı? Azerbaycan 'Tarihi bir olay' dedi ve duyurdu! Meteoroloji açıkladı! 11 ilde parçalı bulutlu hava etkili olacak...
Sonraki Haber