Suriye'deki iktidar savaşına Esed'in karısı da katıldı

Yıllardan beri iç savaş ve çatışmalar yaşayan Suriye’de başlayan iktidar savaşının yeni bir boyut kazandığı öne sürülüyor.

İlk olarak SuperHaber’in yazdığı, Beşşar Esed ve teyze oğlu Rahmi Mahluf arasındaki iç hesaplaşmanın, Lazkiye şehrinde çatışmalara döndüğü ve halen devam ettiği belirtiliyor.

TEYZESİNİN OĞLUNUN SERVETİNE EL KOYDU!

Bilindiği gibi Esed, bundan bi hafta önce teyzesinin oğlu olan işadamı Rahmi Mahluf’un yüz milyonlarca lira değerindeki mal varlığına, yolsuzluk yaptığı gerekçesi ile el koymuştu.

Esed, el konulan şirketlerinin başına da yönetmesi için eşi Esma Esed’i getirmişti.

SURİYE’DEKİ İKTİDAR SAVAŞINA ESMA ESED DE KARIŞTI!

Elde edilen yeni bilgilere göre, büyük ekonomik sıkıntılar ve önü alınamayan yolsuzluklar ile adeta çöküş yaşayan Suriye’de, iktidar savaşı iyice kızıştı.

İktidarını kaybetmemek için, Rusya ve İran’dan yardım isteyen ve ailesi ile bilinmeyen bir yerde saklandığı iddia edilen Beşşer Esed’in imdadına eşi Esma Esed’in yetiştiği öğrenildi.

MEMLEKETİ HUMUS’DAN SİLAHLI ASKER GETİRTİĞİ İDDİA EDİLİYOR!

İddialara göre, geçen sene kanser hastalığını yenen Esma Esed’in, servetinin üzerine geçtiği Rahmi Mahluf’a karşı, aile yakınlarının olduğu Humus’dan silahlı insanlar çağırdığı konuşuluyor.

Esma Esed’in, Mahluf’un çağrısı ile ikiye bölünen Suriye Ordusu’nu güçlendirmek ve Şam’ı savunmak için, milyonlarca doları gözden çıkardığı kaydediliyor. Bu gelişmeler üzerine, Suriye’de İngilizcede “Dişi Kaplan“ anlamına gelen “Female Tiger” olarak adlandırıldığı da konuşuluyor. 

ESMA ESED KİMDİR?

Londra'da Cromwell Hastanesi'nde kardiyolog olan Fawaz Akhras'ın ve emekli bir diplomat olan Sahar El-Akhras'ın kızı olan Esma Esad, 11 Ağustos 1975 tarihinde dünyaya geldi. Ailesi aslen Humus'dan gelen Esma Esed, Suriye kökenlidir.

Esma Esed, 1996 yılında King's College'dan mezun oldu. Esma Esed Üniversiteden sonra, Avrupa ve Doğu Asya müşterileri ile hedge fon yönetimi bölümü Deutsche Bank Grubu'nda işe başladı. 1998 yılında birleşme ve satın almalar konusunda uzmanlaşmış olan JP Morgan'da yatırım bankacılığı bölümünde çalışmaya başladı.Esma Esed,Hafız Esad'ın ölümünden sonra, Aralık 2000'de Devlet Başkanı Beşşar Esad ile evlenerek ve Suriye'ye taşınarak bankacılık kariyerini bırakmıştır.Geçen sene meme kanseri tedavisi gören Esma Esed’in 3 çocuğu bulunuyor.

İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü!
Sonraki Haber