Suriye Milli Ordusu tek çatı altında toplanıyor

Suriye Milli Ordusu (SMO) devrim niteliğinde bir karar aldı. Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı Hasan Hamad, “Tüm güçler Askeri Konsey şemsiyesi altında birleşecek.” dedi

Suriye Ulusal Ordusu’nun daha iyi örgütlenmesi amacıyla Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı Hasan Hamad radikal bir karar aldı. Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı Hasan Hamada bakanlığın çatısı altında askeri konsey oluşturulacağı ve tüm güçlerin tek çatı altında birleştirileceğini açıkladı. Alınan yeni kararla beraber kontrol noktalarını askeri polise teslim etmek, askeri polisi yeniden yapılandırmak, tüm farklı fraksiyonların isteklerini ortadan kaldırmak, geçici hükümet dışında yabancı taraflarla koordinasyon yapmamak ve Savunma Bakanlığı’nda subaylardan oluşan bir Danışma Grubu oluşturuldu.

ASKERİ POLİS TEŞKİLATI ETKİNLEŞECEK

Açıklamada, Suriye Milli Savunma Bakanlığı’nın, güvenlik ve istikrarın sağlanması için tek komuta altından yönetilecek Askeri Polis Teşkilatı’na gerekli insan gücü desteği vereceğinin altı çizildi. Milli Ordu’nun kontrolündeki bölgelerde tüm kontrol noktaları ve güvenlik soruşturmaları için Askeri Adalet Bakanlığı ile iş birliği içinde Askeri Polis Müdürlüğü’nün görevlendirileceği, bu dosyaları denetlemeye yetkili güvenlik otoritesinin Askeri Polis olduğu ifade edildi. Ayrıca, Suriye Ulusal Ordusu’nun tüm ekonomik kaynaklarının ve gelirlerinin birleştirildiği bir mali yönetim oluşturulacağı belirtildi. Bakanlık, Milli Ordu ve güvenlik güçlerindeki tüm personelin maaşlarında iyileştirme yapılacağı ve aylıkların düzenli dağıtılacağı bilgisini de verdi.

Meteorolojiden Ankara için toz taşınımı uyarısı! Meteorolojiden İstanbul için sağanak yağış uyarısı! Meteorolojiden 35 il için toz taşınımı uyarısı!
Sonraki Haber