SuperHaber muhabiri çatışmanın ortasında kaldı

Türk medyası içinde Beyrut'taki patlamanın ardından yaşanan gelişmeleri yerinden takip eden tek basın kuruluşu olan SuperHaber fark yaratmaya devam ediyor. Harabeye dönen kentte tam anlamıyla kaos hakim. Beyrut'ta sokaklar da karışmış durumda. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel bu çatışmaların tam ortasında kaldı. Olaylarda en az bir polisin öldüğü bildiriliyor. Lübnan Kızılhaç'ı ise çatışmalarda 142 kişinin yaralandığını, bunların 32'sinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Beyrut'ta patlamanın ardından Cumhurbaşkanı ile hükümete yönelik başlayan protestolar bugün çatışmaya dönüştü.

"Hesap Günü" adlı gösterilerin merkezi ise parlamento binası ve bakanlıkların olduğu bölge.

Çatışmaların arasında kalan SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel bir polisin ölümüne tanık oldu.

Göstericilerle güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada ağır yaralanan bir polis öldü.

Gelen haberlere göre en az 142 kişi de çatışmalar sırasında yaralandı.

KIZILHAÇ: 142 YARALI VAR

Lübnan Kızılhaç Örgütü olaylarda yaralananlara ilişkin yazılı bir açıklama ile bilgi verdi. Buna göre çatışmalarda 142 kişi yaralandı. Yaralılardan 110'una olay yerinde müdahale edilirken, durumları ağır olan 32 yaralı ise farklı hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 

İKİ BAKANLIK İŞGAL EDİLDİ

Mevlüt Yüksel'in verdiği bilgiye göre başta Cumhurbaşkanı Avn olmak üzere hükümet yetkililerinin istifasını isteyen göstericiler, Eşrafiya bölgesinde bulunan Dışişleri Bakanlığı ile birlikte iki bakanlığı işgal etti. 

İşgalcilerin Dışişleri Binasının dışına ise "Beyrut silahsız bir şehir" yazılı pankart astığı görüldü.

Göstericiler Cumhurbaşkanı Avn'ın resimlerini de binadan toplayıp sokağa atıp parçaladı.. 

Bu gelişmenin ardından polis ve jandarma güçleri iki bakanlığa operasyon düzenleyerek işgali yapan göstericileri binalardan çıkardı.

PATLAMA KRİZDEKİ EKONOMİYİ DE VURDU

Lübnan uzun zamandır ekonomik kriz yaşamaktaydı. Ülke ekonomisinin can damarı olan Beyrut'ta 4 Ağustos'ta meydana gelen patlama ülkedeki mali durumun daha da ağırlaşmasına yol açtı.

Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti!