SuperHaber gündeme getiriyor! Yunanistan'da neler oluyor?

SuperHaber, bugünlerde Yunanistan’da meydana gelen ve kimsenin dile getirmediği, önemli bir konuyu gündeme getiriyor. Yunanistan’da Batı Trakya’da,”Türküm” demenin yasak olduğu iddia edildi.

Türkiye bir yandan koronavirüs ile mücadele ederken, diğer yandan da terörle mücadelesini de sürdürüyor.

Yine Türkiye, kara sınırlarının yanı sıra, özellik Doğu Akdeniz’de, kara sularını korumak için büyük gayret gösteriyor.

SUPERHABER GÜNDEME GETİRİYOR!

Tüm bunların yanında, Türkiye komşuları ile ilişkilerini her geçen gün geliştirmeye çalışıyor. Ancak, Irak ve Suriye’de meydana gelen çeşitli olaylar, ilişkilerin gelişmesini bazen zora sokuyor.

SuperHaber, bugünlerde Yunanistan’da meydana gelen ve kimsenin dile getirmediği önemli bir konuyu gündeme getiriyor.

YUNANİSTAN’DA  NELER OLUYOR?

Yunanistan’da Batı Trakya’da, bir zamanlar Bulgaristan’da olduğu gibi, ”Türküm” demenin yasak olduğu iddia edildi.

Bu önemli ve tehlikeli sonuçlar doğurabilecek olan iddiayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde özel bir üniversitede öğretim üyeliği yapan, Profesör Emete Gözügüzelli açıkladı.

ASST.PROF.DR.EMETE GÖZÜGÜZELLİ AÇIKLADI!

Sosyal medya hesabı Twitter'dan “Yunanistan'daki Türk kardeşlerimiz, soydaşlarımızda baskı vardır, konuşamamaktadırlar.“ yazan Asst.Profesör Doktor Emete Gözügüzelli, mesajının devamında, ”Yunanistan haddini aşan bir şekilde soydaşlarımızın ibadet,eğitim, vakıflar, kimlik, vatandaşlık gibi pek çok alandaki haklarını gasp etmekte, Lozan ve ikili anlaşmaları yerine getirmemektedir.” dedi.

YUNANİSTAN’DA “TÜRKÜM” DEMEK NEDEN YASAK?

Asst.Prof.Dr.Emete Gözügüzelli, açıklamasının devamında, ”Yunanistan'da Türküm demek yasak.“ yazarak, ”Akıncı'nın bizzat destek verdiği İki Toplumlu Etkinliklerde de örneğin Amerika'da düzenlenen iki toplumlu her yaş grubuna(gençler ağırlıklı) yönelik yaz kamplarında Yunanistan'ın uyguladığı gibi gençlere Türkçe konuşan müslümanlar öğretiliyor.” ifadelerini kullandı.

 ASST.PROF.DR.EMETE’YE  DESTEK GELDİ!

Öte yandan, Asst.Prof.Dr.Gözügüzelli’nin sosyal medya üzerinden yazdıklarına, yine sosyal medya üzerinden destek geldiği görüldü.

Bir öğrenci mesajında,  “Hocam yine bizi hedef göstermişler, Yunanistan yaptıkları ile #BatıTrakya'yı hedef haline getiriyor, biz uluslararası hukuki savununca bizi haber yapıyorlar. Asıl haber yapmaları gereken şeyler, 100 yıldır Batı Trakya Türklerinin özerklik haklarını nasıl gasp ettikleridir.” uyarısında bulundu.

ASS.PROF.DR.EMETE  GÖZÜGÜZELLİ KİMDİR?

Asst.Prof.Dr. Emete Gözügüzelli, 1978’de Lefkoşa’da doğdu. YDÜ Yüksek Lisans Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden yüksek şeref diploması ile mezun oldu. Dışişleri Bakanlığı’nda müzakere süreçlerinde raportör ve ilgili idari işlerde çalıştı. TBMM Uluslararası Parlamenterler Birliği Başkanlığı’nın Danışmanı olarak görevine devam etti. Ayni dönemde İsveç Parlamentosu himayesinde Dışişleri Enstitüsü tarafından düzenlenen “Doğu Akdeniz’in Güvenliği” konusunda eğitime katılarak Kıbrıs konusunda Parlamento üyelerine brifing verdi. Alanı üzerinde yurt dışında ve Türk dünyasında pek çok konferansta konuşmacı olarak yer alan Gözügüzelli, Doktora eğitimini GAÜ’de Uluslararası Deniz Hukuku üzerine yüksek şeref ile tamamladı.

Asst. Prof. Dr. Emete Gözügüzelli, halen İİBF Uİ Devletler Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Gözügüzelli’niin pek çok dergi ve gazetelerde yayınları ile kitapları mevcuttur. İngilizce bilmektedir. Bir çocuk sahibidir..

Tokat'taki deprem sonrası Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama Tokat'ta akşam vakti korkutan deprem! Diğer şehirlerden hissedildi 2. el otomobillerde en çok satılan marka modeller
Sonraki Haber