SuperHaber Gence saldırısının sembol ismiyle konuştu

Ateşkese rağmen sivil yerleşimlere saldırısını sürdüren işgalci Ermenistan güçleri 10 Ekim'de Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti Gence'ye saldırmıştı. SuperHaber, o saldırının en net görüntülerinden birinde kendisini yere atan ve savaşın sembol isimlerinden biri olan Müşfik Cümşitoğlu'na ulaştı.

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Gence kentine 10 Ekim'de fırlattığı füzeler, sivillerin oturduğu konutlara isabet etmiş ve çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti.

Hain saldırının ortaya çıkan en net görüntüsünde yolda yürüyen bir adamın patlama sonrası kendisini yere attığı görülmüş ve öldüğü söylenmişti.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, o adamı bularak yaşananları bir de onun ağzından dinledi.

Gence'de güvenlik görevlisi olduğunu belirten Müşfik Cümşitoğlu önceden polis olduğunu ve 5 yıl da cephede savaştığını belirtti.

"10 DAKİKA KALDIM ORADA"

Mesleği nedeniyle bu işleri iyi bildiğini ifade eden Cümşitoğlu, "O gece ses duydum. Daha sonra arkamdaki binaya roket düştüğünü gördüm. Çok süratle geldi. Uzun yıllar savaştığım için savaş pozisyonu aldım. Yattım ağzımı da açtım. Bir 10 dakika kaldım orada. Patlamanın dalgası geldi" dedi.

"BİZE MERMİ ATANA BİZ ÇİÇEK ATARIZ AMA MEZARINA."

Öldüğünün düşünüldüğünü söyleyen Cümşitoğlu, "Roketler bizi korkutamaz. Genceliler asla korkmaz. Biz Türküz. Türk oğluyuz. Bize mermi atana biz çiçek atarız ama mezarına." ifadesini kullandı.

İŞTE O SEMBOL VİDEO:


İşgalci Ermenistan, Gence'yi böyle vurdu

Avcılar'da metrobüste çıkan yangın söndürüldü Korkunç olayın tanıklarının ifadesi kan dondurdu: Yaktıklarını gördüm Survivor All Star'da adaya kim veda edecek?
Sonraki Haber