Sultanbeyli Belediyesi'nde "İmar Hakkı Transferi" başladı

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin nüfus artışına karşı yeni uygulamayı duyurdu. "İmar Transferi Hakkı"nı duyuran Keskin, "Yeri donatı alanında kalan Vatandaşlarımız İmar Haklarını İlçe içerisinde başka bir bölgede değerlendirebilecek" dedi.

Nüfusu son dönemde hızla artan Sultanbeyli'de yeni bir uygulama başladı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "İmar Hakkı Transferi"nin başladığını duyurdu.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Keskin, Askı süreci tamamlanan “İmar Hakkı Transferi” başladı. Yeri donatı alanında kalan Vatandaşlarımız İmar Haklarını İlçe içerisinde başka bir bölgede değerlendirebilecek. Sultanbeyli’mize ve Hemşehrilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

İMAR HAKKI TRANSFERİ NEDİR?

Bir parsel üzerindeki imar hakkının tamamen ya da kısmi olarak yasaklanması durumunda bu parsel üzerindeki imar hakkının bir kısmının veya tamamının menkulleştirme yöntemi ile başka alanlara transfer edilmesidir.

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber