Şule Çet davasında mahkemede 'Terbiyesiz' sesleri!

Ankara'da bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet ile ilgili görülen davada katil zanlıları Çağatay Aksu ile Berk Akand hakim karşısına çıktı. Duruşma 4 Aralık'a ertelendi. Mahkeme salonunda ise Akand'ın avukatı Hüseyin Ayan'ın sözleri gerilime neden oldu.

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet’in geçen yıl Ankara’da bir plazanın 20. katından düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin devam eden ve Çağatay Aksu ile Berk Akand'ın cinayet zanlıları olarak yargılandığı dava 4 Aralık'a ertelendi.

Duruşmada mütaalasını açıklayan savcılık, sanık Çağatay Aksu’nun kasten öldürmeden yargılanmasını talep ederken cinsel saldırıdan cezalandırılmasını istedi. Sanık Berk Akand’ın ise yardım etme ve kasten öldürme suçlamalarıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand, Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinayet, nitelikli cinsel saldırı ve hürriyeti tehdit suçlarından tekrar hakim karşısına çıktı.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile Şule Çet'in babası İsmail Çet, aile yakınları, tarafların avukatları ile davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı katıldı.

"CEZA ALACAKSAM HARCANACAĞIMA İNANIYORUM"

 Beraatini talep eden Akand savunmasında şunları söyledi:

"Çağatay Aksu uyumadığımı söylüyor. Çağatay in tecavüz edip bir kızı öldürdüğüne inanmıyorum. Çağatay in tek tanığı benim O da kendisini savunmak için söylüyor. Art niyetli değil. Bütün değerler üzerine yemin ediyorum. Bir şey bilsem anlatmak isterdim.

Güvenlikçilerin 'Kız çıktı görmediniz mi' beyanını kabul etmiyorum. Çağatay'ın bardakları yıkadığını söyledim. Benim tek suçum yanımdan kalkan iki insanın ne yaptığını bilmemek mi? Belki alkolü daha az alsam o gün ne yaşandı ise engel olabilirdim.16 aydır ilk defa beraatimi talep ediyorum. Ceza alacaksam harcanacağıma inanıyorum."

Sanık Çağatay Aksu'nun avukatı Levent Ekmen de tahliye talebinde bulundu.

 "ŞULE GEZİP TOZAN BİR TİP"

 Sanık Berk Akand avukatı Hüseyin Ayan, "Bütün belgeler cinayet değil intihar olduğunu ortaya koyuyor. Somut olayda Şule'nin yolduğunu görüyoruz. Tecavüze uğrayan kişi kendi saçını değil, karşısındakinin saçını yolar. Saçlarını neden elinden bırakmamış. Bunun bir cinayet olduğuna ve tecavüz olduğuna ilişkin hangi delil ortaya konuldu. Şule'nin intihar ettiğini ve ya Çağatay tarafından ya da Furkan tarafından intihara sürüklediğini düşünüyorum. Şule gezip tozan bir tip. Ailesinin gönderdiği para yetmezdi. Hangi barda iş istese bulurdu ama belki orada satarlardı" dedi.

Avukat Ayan'ın "Hangi barda iş istese bulurdu ama belki orada satarlardı" sözlerine salonda bulunanlar 'terbiyesiz' diyerek tepki gösterdi.

Sanık Berk Akand avukatı Paşa Büyükkayaer, "Berk uykusuz olduğunu ve orada uyuduğunu belirtti. Müvekkilim 'Çok kötü şeyler oldu ' mesajını Pınar'a sabah attığını söylüyor. Bu sebeple de olay günü Pınar 'ın tanıklık etmesini istiyor. Pınar ise mesajın gece 02.00 de atıldığını söylüyor. Pınar gerçeğe aykırı beyanda bulunuyor. Bir numaralı sanık olan Çağatay Aksu, Berk Akand 'ın olay esnasında odada olmadığını söylemişti" savunması yaptı.

Sanık Berk Akand'ın avukatı İskender Fatih Balmış, "Mağdur avukatlarının öttürdüğü borazan yeterli kalabalığı toplayamıyor. Acaba bu sanıklar suçsuz mu şüphesi halkta oluşurken savcılık makamında oluşmamış. Ilk karakol ifadesi neyse bugüne kadar tek çelişki bardakların ne zaman yıkandığı. Baş sanık Çağatay olmasına karşın Berk'e ait DNA çıkması kafa karışıklığına sebep oldu. Isırığı ne yaptınız diye şov yaptılar. Olay örgüsü ve sanıkların ifadesi hem aynı. Mektupları sunduk. Mektuplarda da görülüyor ki, Berk odada değil. Ayrıca Çağatay'a bir şey mi yaptın diye soruyor. Çağatay da bir şey yapmadığını söylüyor. Çağatay bardakları birlikte yıkadık diyelim demesine karşın Berk, olaydan sonra yıkandığını söyledi. Mektupların samimiyeti ortada. Mütalaa tartışma konusu" savunması yaptı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savcı mütalaasına itiraz eden sanık avukatları tahliye talebinde bulundu. Sanık avukatlarına savunma için gelecek celseye kadar süre verilmesine, sanıkların tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma 4 Aralık a ertelendi.

Yoğun bakımda tedavi gören Nuri Alço'dan haber var! Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda yaralı var Ankara'da aranan 1158 kişi yakalandı
Sonraki Haber