'Büyük deprem olabilir sinyali!'

Prof. Dr. Şükrü Ersoy Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Ersoy, "4.7 büyüklüğündeki bir deprem, büyük depremin enerjisini almışsa bile bu çok küçük ölçüdedir, ama büyük deprem olabilir sinyali veriyor." dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Deprem sonrası katıldığı canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy "Vatandaşlar bunu çok hissettikleri için korkmuşlardır, eminim. Bu büyüklükteki bir depremin binayı yıkmaması gerekir, ancak 5.5 büyüklüğünden fazla olduğu zaman bu olabilir. Evden dışarı çıkınca da artçı depremlere karşı binalardan uzak olmaları gerekir." dedi.

"PERİYODİK DEPREMLER OLMAYA BAŞLADI"

Doğu Anadolu Fayı'nda periyodik depremler olmaya başladığına dikkat çeken Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar daha büyük bir deprem oluşturma kapasitesi olduğundan bu depremler çok sürpriz olmuyor. Burada esas olan yapıları depreme dayanıklı hale getirmek, bizim için tek kurtuluş. Yıkıcı depremler eninde sonunda gelecektir, bundan kaçış yok.

BÜYÜK DEPREM OLABİLİR SİNYALİ

4.7 büyüklüğündeki bir deprem, büyük depremin enerjisini almışsa bile bu çok küçük ölçüdedir, ama büyük deprem olabilir sinyali veriyor."

Bayraktar TB3'ten yeni başarı! Star TV'nin Sakla Beni dizisinde şok gelişme! İncila ve Naz'a darbe! Survivor'da Bil Bakalım ve Anlat Bakalım oyununu kim kazanacak?
Sonraki Haber