Stüdyoya inip yayına müdahale etti: Bu Fetullahçı darbe!

İki gün sonra 15 Temmuz'un yıl dönümü... FETÖ'cü kalkışmanın ağır bedellerle bastırıldığı bu tarihi gün acı hatıraları ile anılacak. "15 Temmuz" denildiğinde medyaya da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. O gün, bazı gazeteciler kahramanlaştı, bazıları küçüldükçe küçüldü! O turnusol niteliğindeki yayınların en önemlilerinden birisi de Ulusal Kanal ekranlarındaydı.

15 Temmuz FETÖ'cü hain darbe girişiminin 5. yıl dönümüne sayılı günler kaldı.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kalkıştığı bu hain girişim, kadını erkeği, yaşlısı genci ile o gece tek yürek olan Türk vatandaşları tarafından bastırıldı.

Darbe girişimi toplumsal hayatta derin yaralar açarken pekçok aileye de ateş düştü. Darbe girişimi sırasında 62'si polis, 5'i asker, 173'ü de sivil 251 kişi şehit oldu!

Şehitlerin aziz hatırasına, Türk milletinin askeri darbeyi geri püskürttüğü 15 Temmuz tarihi, Milli Birlik ve Demokrasi Günü olarak ilan edildi.

MEDYA BÜYÜK SINAV VERDİ

Darbe sırasında Türk medyası da büyük bir sınav verdi. Kimi medya organlarında darbeyi destekler nitelikte yayın yapılsa da genel olarak Türk medyası bu çetin sınavdan alnının akıyla çıktı.

Bunun sıradışı bir örneği de o gün Ulusal Kanal'da yaşandı.

Ulusal kanal darbe girişiminin gerçekleştiği saatlerde gazeteci Mustafa Mutlu'nun sunuculuğunu üstlendiği özel yayını ekranlara getirdi.

Ancak Mustafa Mutlu'nun darbe girişiminin kodlarını çözemediği ve FETÖ'cü kalkışmaya net tavır koyamadığı gözlendi.

Bu durum üzerine 15 Temmuz gecesi saat 23.30'da televizyonculuk tarihine geçen çok ilginç anlar yaşandı.

YAYINA MÜDAHALE ETTİ: BU FETÖ/ABD DARBESİDİR!

Ulusal Kanal Genel Yayın Müdürü Adnan Türkkan stüdyoya gelerek kanalının yayın politikasını netleştirdi.

TSK adına yapılan darbe açıklamasının gerçek olmadığını canlı yayında izleyenlere aktaran Türkkan, yönetime el konulduğu iddiasının kalkışmayı yapan gruba ait olduğunun altını çizdi.

Çok açık şekilde, "Bu Amerikancı/Fetullahçı grubun bir kalkışmasıdır" diyerek Mustafa Mutlu'nun çizemediği istikameti çizen Adnan Türkkan şu ifadeleri kullandı;

"Yönetime el konulduğu açıklaması Türk Silahlı Kuvvetlerini bağlamamaktadır. Bu Amerikancı Fetullahçı gruba ait bir laftır ve Türk Ordusu bu girişimi bertaraf edecek güçte ve kuvvettedir."

Bu gelişmeden kısa süre sonra, Ulusal Kanal yönetimi kanalda uzun süre program yapan Mustafa Mutlu ile de yollarını ayırdı.

Ulusal Kanal Genel Yayın Müdürü Adnan Türkkan da yaptığı açıklamalar ve aldığı inisiyatif ile hem 15 Temmuz, hem de medya tarihine geçti.

İstanbul'da Gazze diplomasisi: Çatışmanın bölgeye yayılma riski var Arabalı vapurda dalgalar araç camlarını kırdı göçükler oluştu Alanya çift attı, Konya ateş hattında kaldı!
Sonraki Haber