Spor ayakkabı satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Günlük yaşamda en çok tercih edilen ayakkabı modelleri içinde, rahatlığı ve şık tasarımları ile spor ayakkabılar geliyor. Yürüyüş, koşu ya da diğer spor dallarının yanı sıra, günlük planlarda da ayakları rahat hissettirmesi ile ön plana çıkan spor ayakkabılar, rahatlığın ön planda olduğu parçalar. Ortopedik standartlara uygunluğun ötesinde, spor ayakkabı satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok konu var. Peki bunlar neler?

Spor ayakkabı tercihinde, dikkat edilmesi gereken ilk konu ayakkabının esnek bir yapı içermesi ve ergonomik açıdan iyi bir deneyim sunmasıdır. Spor ayakkabının ön kısmının bükülebilir olması, esnekliğini gösteren önemli bir kriterdir. Özellikle spor yapan kişiler için ayakkabının ön kısmının esnek olması ve 1 santimetreye kadar bir boşluk barındırması konforlu bir deneyim açısından önemlidir. Spor ayakkabı giyildiğinde, ayak parmaklarını zorlamamalıdır. Bu nedenle, seçim yaparken ayakkabı numarasına dikkat edilmelidir. Ayakları çok sıkan bir ayakkabıdansa, yarım boy büyük bir model daha iyi bir deneyim sunabilir.

TAM OTURAN AYAKKABI

Spor ayakkabılar, genişlik bakımından da belli özellikler sunmalı. Ayağı tamamen saran ayakkabılar, en iyi deneyimi sunabilir. Spor ayakkabı giyildiğinde, ayağın tamamen sarılması, ayakkabının içine tamamen oturması bir avantajdır. Buna ek olarak ayakkabı tabanına göre, ayağın tam ortaya oturması ve çok fazla sıkıştırmaması da iyi bir deneyim için önemli. Bilek kısmının zorlanmadığı, ön ucun ise esnek olduğu spor ayakkabı modelleri günlük yaşamda en rahat modeller içinde yer alır.

KULLANIM ALANINA GÖRE SEÇİM

Spor ayakkabılar, geçmişte sadece spor ile ilişkilendirilmiş olsa da, günümüzde klasik bir elbisenin, pantolonun altında da tercih ediliyor. Dört mevsim, her ortamda tercih edilen spor ayakkabılar içinde bu nedenle kullanım alanı önemli. Konforu her an hissetmek isteyenlerin tercih ettiği modeller içinde, hafif yapıya sahip ayakkabılar ile günlük spor ayakkabı modelleri farklı bir deneyim sunabilir. Trekking için tercih edilen bir ayakkabı ile, okulda ya da iş yerinde tercih edilecek modeller farklı çizgiler barındırabilir.
 
Topuk ve taban yapısı ile ergonomik, iddialı tasarımları ile göz alıcı modellerin yer aldığı Slazenger online satış mağazası, kaliteli bir spor ayakkabı alışverişi yapmak isteyenler için ilk adres. Slazenger ayakkabı modellerinde hem üretim materyali kalitesi, hem de zamanın ruhunu çok iyi bir şekilde yansıtan tasarımlar öne çıkıyor.
 

Erdoğan'a hakaret eden Salkım'ın ATV'de dizideki rolü gündem oldu! Metin Külünk'ten Rifat Hisarcıklıoğlu'nun paylaşımına tepki! 19 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı saatleri açıklandı! İşte o saatler
Sonraki Haber