SpaceX 4 astronotu başarıyla ulaştırdı

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’e ait Dragon uzay aracı NASA adına bir uçuşu daha başarıyla gerçekleştirdi. Dragon uzay aracı, 4 astronot yolcusu ile 27 saatlik bir uçuşun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi.

SpaceX’in sahip olduğu Falcon 9 roketi ile Dragon uzay aracı, içinde 4 astronot ile Pazar günü Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı NASA’nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılmıştı.

Dragon kapsülü 4 yolcusuyla birlikte, 27 saat süren bir yolculuğun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmeyi başardı.

ASTRONOTLAR BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAPACAKLAR

NASA astronotları Mike Hopkins, Victor Glover ve Shannon Walker ile Japonya Uzay Araştırma Ajansından (JAXA) Soichi Noguchi’yi ISS’te diğer astronotlar sevinçle karşıladı.

Kenetlenmenin ardından kucaklaşmalarına ait görüntüler geçilen astronotların, bilimsel araştırmalar yapmak için ISS'de 6 ay kalacağı belirtildi.

SpaceX Dragon uzay aracı, daha önce Mayıs ayında NASA astronotları Robert Behnken ve Douglas Hurley’i ISS’ye ulaştırmıştı.

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler...
Sonraki Haber