'Sözü uzatıp kendimizi yormayalım'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Bizim sorunumuz Erdoğan'la" sözlerine fotoğrafla yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macron'un omzuna elini koyduğu ve simgeleşmiş fotoğrafı paylaşan Kalın, 'Sözü uzatıp kendimizi yormayalım' dedi.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak "Bizim sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan'la" diyen ve bu sözleri tepki çeken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan fotoğraflı yanıt geldi.

TEK CÜMLELİK YORUM

Erdoğan'ın Macron'un omzuna elini koyduğu fotoğrafı paylaşan Sözcü Kalın "Sözü uzatıp kendimizi yormayalım." dedi.

Kalın'ın paylaştığı bu fotoğraf ise geçtiğimiz yaz Japonya'da düzenlenen G-20 zirvesinde çekilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, o fotoğrafın çekildiği anda Macron'a Kıbrıs meselesiyle ilgili "Kıbrıs meselesinde sen bir defa konuşamazsın. Senin Kıbrıs'la yakından uzaktan alakan yok. Burada ben konuşurum, Yunanistan konuşur, İngiltere konuşur, AB konuşur ama sen konuşamazsın" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Biz, Avrupalılar olarak, Erdoğan'a karşı katı ve güçlü olmalıyız. Türk halkı büyük bir halk. Ancak biz Avrupalılar artık Erdoğan hükümetine karşı daha açık olmalıyız. Bizim sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan'la" ifadelerini kullanmış ve bu ifadeleri tepki çekmişti. Macron daha sonra geri adım atarak "Türkiye ile iyi niyet çerçevesinde yeniden diyalog kurmak istiyoruz" demişti.

MAHZEN-29 Operasyonu! Organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltında Meteorolojiden İzmir için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Ankara'da bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber