Sözde FETÖ'ye düşman, ama bugün içinden yazmak gelmedi!

"FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan Sözcü yazarı Emin Çölaşan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde kalem oynatamadı. Çölaşan, köşe yazısında 'Kendimi zorladım, uzun uzun düşündüm ve anladım ki içimden yazı yazmak gelmiyor' ifadesini kullandı.

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, her gün yazdığı yazılarına 15 Temmuz nedeniyle ara verdi.

"FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan Çölaşan, 'Bugün içimden yazmak gelmedi' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazı yazmadan önce epeyce düşündüğünü belirten Çölaşan, "Kendimi zorladım, uzun uzun düşündüm… Ve anladım ki içimden yazı yazmak gelmiyor. Böyle olunca zorlama yapmak mümkün değil… Ve yazamadım!" ifadesini kullandı.

GAZETE'DE FETÖ'CÜLERİN TWEETLERİNİ YAYINLADILAR

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı ve hükme bağlanan davanın gerekçeli kararında, ''Sözcü gazetesi, örgütün kara propaganda hesabı olan 'fuatavni', 'haramzadeler' ve buna benzer, örgüt hedefine uygun atılmış tweetleri hiçbir teyide ihtiyaç hissedilmeksizin gazetenin internet sitesinde yayımlamış, topluma duyurmuş, örgütün kara propaganda hesabının popülaritesini artırmış, örgüt üyelerini belli alanlara yönlendirmiştir. Böylelikle örgütün gündem oluşturma, hukuku yanıltma ve mağduriyet algısı yaratmasına yardım etmiştir.'' denilmişti.

"BİZİM YAPAMADIĞIMIZI CEMAAT YAPTI"

Çölaşan, ayrıca yaptığı bir açıklamada "Bizim yapamadığımızı Cemaat yaptı" diyerek FETÖ'yü öve öve bitirememişti.

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı! Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu!
Sonraki Haber