Sözcü'nün patronu Ertuğrul Akbay'a ağır suçlamalar

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Sözcü Gazetesi'nin patronu Ertuğrul Akbay'ın ardından çok konuşulacak bir tartışma başladı. Karikatür camiasının önemli isimlerinen Akbay'a çok ağır suçlamalar geldi

Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay'ın babası Ertuğrul Akbay 81 yaşında hayatını kaybetti.

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Ertuğrul Akbay, İstanbul'da toprağa verildi.

Ancak Akbay'ın vefatının ardından çok konuşulacak bir tartışma başladı. Tartışmanın fitilini Türk karikatürünün önemli değeri, Gırgır dergisinin kurucusu ve "Avni" karakterinin yaratıcısı Oğuz Aral'ın kızı Ayca Aral Sarangil ateşledi.

Sosyal medyada "Ertuğrul Akbay" etiketi ile bir mesaj paylaşan Ayca Aral, Sözcü gazetesinin patronuna çok ağır suçlamalar yöneltti.

Aral mesajında, "Babamlara az çektirmedi.. Gırgır ve Fırt’ı, mizahı yok etti.. İnsanları "Gölge adam" da hep tehdit etti, şantaj yaptı... Ertuğrul Akbay hem de Kandil Günü öldüyse, "rahmet eylesin" demek benim için, çocukluğum için çok zor da olsa.. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

OTİSABİ'DEN DE DESTEK GELDİ

Ayça Aral'ın bu tepkisine, yine ünlü bir karikatüristten, "Otisabi" karakterinin yaratıcısı Yılmaz Aslantürk'ten de destek geldi.

Ertuğrul Akbay ile yaşadığı tatsız bir tecrübeyi paylaşan Aslantürk, "Gırgır’da Oğuz Aral’ın imzasını çıkarıp Avni bant karikatürlerini, Fırt dergisinde Tarzan’dan Tekin Aral imzasını çıkarıp yayınlamıştı. Benim de bir karikatürümü imzasız olarak Gırgır’da yayınladığında dergiyi aradım 'S.ktir i.nenin evladı' diye küfretmişti." dedi.

Yılmaz Aslantürk, "Türk mizahının canına okuyan birinin arkasından tahmet okuyamayacağım." diye konuştu. / SuperHaber

23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Yalı Çapkını dizisi 67. bölüm fragmanı yayınlandı! Ferit'in feryadı... Evden kaçtı sahibi dahil 3 kişi yaralandı! O anlar kamerada!
Sonraki Haber