Sözcü'nün kardeş gazetesi Korkusuz'da başörtüsüne en çirkin küfür!

Sözcü Grubu'nun tabloid gazetesi Korkusuz'da ahlak sınırlarını fersah fersah aşan iğrenç ifadeler ile başörtüsüne ve İslami değerlere saldırıldı! Son günlerde Fikri Sağlar'ın faşizan yaklaşımı ile gündeme gelen başörtüsü tartışması hakkında edepsiz yorumlar yapan Korkusuz yazarı Memduh Bayraktaroğlu, "Başörtüsüne sürülecek kadar akıl yok…" şeklinde bir ifade kullanarak ahlaksızlığını basın tarihine yazdırdı!

CHP’li eski bakan ve milletvekili Fikri Sağlar'ın katıldığı bir programda kullandığı ifadeler büyük tartışma yarattı.

Başörtüsünün "irticai faaliyetlerin şeriat isteyenlerin üniforması" olduğunu savunan, Sağlar, siyasi gündemin 20 yıl gerisinden geldiğini gösterircesine şu ifadeleri kullandı;

"Başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu’da bir geleneksel giysidir arada fark var. Kendimden söylemek istiyorum ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var.”

SAĞLAR'A TEPKİ YAĞDI

Fikri Sağlar bu sözleri ile kamuoyunda ağır eleştirilerin hedefi olurken, AK Parti bu ifadeler üzerine Sağlar hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulundu. Sağlar'a ayrıca kendi partisinden de genel başkan düzeyinde tepkiler  geldi.

BAŞÖRTÜSÜNE BÖYLE HAKARET GÖRÜLMEDİ

Diğer yandan, Sözcü Gazetesi'nin kardeş kuruluşu olan Korkusuz'da bu gelişmeler üzerine çok iğrenç bir köşe yazısı kaleme alındı.

Korkusuz yazarı Memduh Bayraktaroğlu, gündemdeki başörtüsü tartışmasını "suni" bulduğunu ima ettiği bir yazı yazarak, Habertürk TV'de, söz konusu polemiğin hemen ardından gerçekleşen ve İlhan Kesici'nin konuk olduğu yayına tepki gösterdi.

Programda, "Ne olacak bu Türkiye’nin hali?, sorusunun temeli olan ekonomi ve dış politikayla ilgili sorular" beklediğini dile getiren Bayraktaroğlu, buna karşın, yayında başörtüsü konusundaki tartışmaların konuşulmasına tepki gösterdi.

Kesici'nin başörtüsü konusunda yaptığı açıklamalara da ince eleştiriler yönelten Korkusuz yazarı şu ifadeleri kullandı;

"Kesici de milliyetçi muhafazakar seçmen çoğunluğuna selam göndermek için olsa gerek… İslam konusunda ne kadar bilgili olduğunu kanıtlamak için konuştu da konuştu… Neredeyse 75 dakika başörtüsü konuşuldu…"


EDEPSİZLİKTE SINIR TANIMADI

Bu noktadan sonra kontrolü kaybederek, başörtülü vatandaşların değerlerini ve İslami hassasiyetleri ayaklar altına alan alçakça bir gönderme yapan Bayraktaroğlu, sokak ağzında, galiz bir küfürle birlikte kullanılan deyişi deforme ederek, "Düşündüm de… Bu tarz tartışmaları izleyenlerde… Ben dahil… Başörtüsüne sürülecek kadar akıl yok…" diye yazdı.

Bu alçak göndermenin kaleme alınması ayrı, Sözcü yönetiminin böylesi edepsiz bir ifadeyi beis görmeden gazetede yayınlaması ise ayrı tepki topladı.

O İĞRENÇ YAZININ TAMAMI İÇİN...

O eski Türkiye artık yok Fenerbahçe'de Ali Koç ve yönetimi Sivasspor maçı öncesi harekete geçti 8 ilde Doğan Güney'in suç örgütüne dev operasyon
Sonraki Haber