Sözcü kadına şiddeti meşrulaştırıyor

Sözcü, günlerdir eski eşine uyguladığı şiddet haberleriyle gündemde olan Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya'nın imajını düzeltmek için devreye girdi. Verdiği röportajda muhalif gazetecilere yönelik haberlerin kasıtlı olarak yapıldığını söyleyen Küçükkaya, şiddet iddialarını geçiştirdi. Kadına şiddet göstermesiyle gündemde olan sunucuyu parlatan Sözcü, geçtiğimiz haftalarda da solcu akademisyen Umut Özkırımlı ile ilgili taciz iddialarına yer vermemesiyle tepki çekmişti.

 Fox TV'de Çalar Saat programını sunan İsmail Küçükkaya, günlerdir eski eşi Eda Demirci'nin ortaya attığı şiddet haberleriyle gündemde.

Daha düğün günü Demirci'ye psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı öne sürülen Küçükkaya bu iddiaları yalandı. Ancak Demirci, şiddetin tanıkları olduğunu belirtti.

Sözcü gazetesi ise Küçükkaya'nın imajını düzeltmek için özel bir çabaya girişti. Küçükkaya ile yapılan röportajı manşetten yayınlayan Sözcü, günlerdir gündemden düşmeyen şiddet iddialarını iki soru ile geçiştirdi.

Küçükkaya ise "Bu asılsız iddialarla ilgili konuşmak istemiyorum. Kamuoyunu meşgul etmeyelim" diyerek konuyu kapatmaya çalıştı.

"Cevap hakkınızı neden kullanmıyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Küçükkaya, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim boşanmamız karşı tarafın talebi üzerine anlaşmalı olarak gerçekleşti. Yani karşı taraf davasından, iddiasından vazgeçti ve boşanma kararı da yine kendisinin talebiyle 30 Ocak 2020'de kesinleşti. Resmen boşanmamızın üzerinden bugüne kadar 6 ay geçti. Neden şimdi bu asılsız iddiaları yeniden gündeme getirdiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum, Ayrıca bu iddiaları sahiplenenler ile benim gibi gazetecilere eş zamanlı yürütülen itibarsızlaştırma çabalarının birlikte değerlendirilmesi gerekir.

Karalama kampanyasını iki yıl önce boşanma davasının açılmasıyla başlatan malum basın kuruluşuna karşı açtığımız tazminat davalarından birisi sonuçlandı. Mahkeme o kuruluşu 30 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Yasal mercilere müracaat etme dışında hiçbir açıklama yapmadım. Bir hakkımız varsa yasal yollarla aranmasını tercih ederim. Nitekim şahsımı ve mesleki varlığımı hedef alan bu iftira ve linç kampanyasına karşı da yasal yollara başvuruyorum."

 TACİZCİ AKADEMİSYENE DE YER VERMEDİLER

Kadına şiddet ve taciz olayı sol mahalledeyse durumu meşrulaştıran Sözcü, geçtiğimiz haftalarda da solcu bir akademisyen ile ilgili taciz iddialarına gazetesinde yer vermemesiyle tepki çekmişti.

 NE OLMUŞTU?

Pınar Dinç adlı doktora sonrası araştırma görevlisi, sosyal medya hesabından, ismini vermediği bir akademisyen tarafından 2,5 yıldır tacize uğradığını iddia etmişti. Dinç, bu tacizcinin ismini vermese de bu kişinin ismi bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından ortaya atılmıştı.

O kişinin İsveç'te yaşayan Gezi kalkışmasının akademi ayağının önemli isimlerinden Prof. Dr. Umut Özkırımlı olduğu ortaya çıkmıştı.

Özkırımlı ise bu iddiaya sosyal medyadan yaptığı açıklama ile yanıt verdi, "Sevgiliydik" demişti.

Koltuğunu Dora'ya bırakan Özel: İyice yerleşmezseniz kaldırabilirler 24 Nisan 2024 Çarşamba TJK at yarışı programı açıklandı! 23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber